Kip Milanese uit de Airfryer is het klassieke Italiaanse gerecht, maar dan met een moderne bereiding. Geen gespetter van olie en lekker snel klaar. Wie is er nou niet gek op een stukje sappige kip met een heerlijk knapperig korstje en een vleugje kaas?
Kip Milanese uit de Airfryer
Kip Milanese is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken waarbij kipfilets plat worden geslagen, gepaneerd en gebakken, tot ze knapperig en goudbruin zijn. Het gerecht is een variant op de beroemde ‘Cotoletta alla Milanese’, traditioneel gemaakt met kalfsvlees, maar in dit geval met kip voor een lichtere versie. Anders dan de “kip schnitzel” wordt er Parmezaanse kaas toegevoegd aan de korst. Door de bereiding in de airfryer gebruiken we minder olie, heb je geen last van gespetter en ben je sneller klaar. Het resultaat wordt waarschijnlijk wel wat minder krokant dan in de olie, maar veel scheelt het niet.
Andere lekkere airfryer recepten die we online hebben staan zijn bijvoorbeeld: Airfryer Spruitjes, Airfryer S’mores en Airfryer Frittata.
Wat eet je erbij?
Je kunt deze Kip Milanese serveren met een frisse rucola-salade, citroenpartjes en eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas. Het is ook heel erg lekker bij een simpele pasta met tomatensaus en veel verse basilicum. Natuurlijk ook heerlijk met patat en appelcompote.
Pin dit recept voor Kip Milanese uit de Airfryer!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.