Kip Milanese uit de Airfryer

Deel met vrienden en familie

Kip Milanese uit de Airfryer is het klassieke Italiaanse gerecht, maar dan met een moderne bereiding. Geen gespetter van olie en lekker snel klaar. Wie is er nou niet gek op een stukje sappige kip met een heerlijk knapperig korstje en een vleugje kaas?

Kip Milanese uit de Airfryer

Kip Milanese is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken waarbij kipfilets plat worden geslagen, gepaneerd en gebakken, tot ze knapperig en goudbruin zijn. Het gerecht is een variant op de beroemde ‘Cotoletta alla Milanese’, traditioneel gemaakt met kalfsvlees, maar in dit geval met kip voor een lichtere versie. Anders dan de “kip schnitzel” wordt er Parmezaanse kaas toegevoegd aan de korst. Door de bereiding in de airfryer gebruiken we minder olie, heb je geen last van gespetter en ben je sneller klaar. Het resultaat wordt waarschijnlijk wel wat minder krokant dan in de olie, maar veel scheelt het niet. 

Andere lekkere airfryer recepten die we online hebben staan zijn bijvoorbeeld: Airfryer SpruitjesAirfryer S’mores en Airfryer Frittata.

Airfryer Chicken Milanese
Kip Milanese Italiaanse schnitzel met parmezaanse kaas

Wat eet je erbij?

Je kunt deze Kip Milanese serveren met een frisse rucola-salade, citroenpartjes en eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas. Het is ook heel erg lekker bij een simpele pasta met tomatensaus en veel verse basilicum. Natuurlijk ook heerlijk met patat en appelcompote

Kip Milanese uit de airfryer

Kip Milanese uit de Airfryer is het klassieke Italiaanse gerecht, maar dan met een moderne bereiding. Geen gespetter van olie en lekker snel klaar. Wie is er nou niet gek op een stukje sappige kip met een heerlijk knapperig korstje en een vleugje kaas?
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
in de airfryer 8 minuten
Totale tijd 18 minuten

Ingrediënten

Kipschnitzels

  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • zwarte peper
  • zout
  • bloem
  • 3 handen paneermeel
  • handje Parmezaanse kaas fijngeraspt

Instructies

  • Leg je kipfilet neer en snijd ze doormidden, zodat je twee dunnere filets hebt. Leg de filets nu tussen twee stukken bakpapier en sla ze plat, tot ze ongeveer één centimeter dik zijn. Bestrooi met zout en peper.
    2 kipfilets, zwarte peper, zout
  • Kluts de eieren los met een snufje zout in een diep bord. Vul een ander diep bord met paneermeel en Parmezaanse kaas, en nog 1 bord met een goede laag bloem.
    2 eieren, bloem, 3 handen paneermeel, handje Parmezaanse kaas
  • Haal de kip door bloem, schud het overtollige goed af. Daarna door je ei en leg vervolgens in de paneer. Druk goed aan. Draai om en druk weer goed aan.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius en bak de kipfilets in 8 minuten knapperig en gaar. Draai na ongeveer 4 minuten even om.
    Als je, net als ik, de Instant Pot Airfryer gebruikt, zal deze zelf aangeven wanneer je moet draaien!

Notities

Optioneel kan je de kip Milanese voordat ze de airfryer in gaan ook nog insprayen met wat olijfolie, dit hoeft maar een dun laagje te zijn maar zorgt er voor dat ze net even wat meer die goudbruine kleur krijgen.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: airfryer, instant pot crisp, kidsproof, kip, kipfilet

Pin dit recept voor Kip Milanese uit de Airfryer!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kip Milanese uit de Airfryer

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close