Kip-Pesto Calzone

Deel met vrienden en familie

Kip-Pesto Calzone

Wie is er nou niet gek op de combinatie kip en pesto? Steek je handen uit de mouwen en binnen 30 minuten heb jij een heerlijke smeuïge Kip-Pesto Calzone op tafel staan. Perfect voor die dagen waarop je trek hebt in iets hartigs, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan!

Na wat experimenteren met calzone’s kwam ik op het idee voor een kip-pesto calzone. Om de calzone wat meer body te geven combineer ik deze met champignons en deze combinatie werkt heel erg goed. Ben je nou niet echt gek op champignon’s of andere paddestoelen, dan zou je bijvoorbeeld ook courgettes kunnen gebruiken.

Belangrijk bij het maken van een Calzone

Aangezien ik al een flink aantal calzone’s heb gemaakt, heb ik inmiddels wat handige tips voor jullie. Het is vooral belangrijk, zeker als je met dun deeg zoals flammkuchendeeg werkt, dat je deeg goed koud is voor je ermee aan de slag gaat. Zeker als de vulling, zoals bij dit recept, warm is. Zodra het deeg warm wordt, wordt het flexibeler, maar ook plakkeriger. Het gevolg: het deeg komt niet los van het bakpapier als je wilt gaan vouwen, blijft plakken op plekken waar je dit niet wilt en het scheurt. Dit kan het simpele proces van het vouwen van de calzone erg frustrerend maken.

Mijn tip: laat het deeg tot het laatste moment in de koelkast liggen en wees geduldig met het vouwen.

Ingrediënten kip-pesto calzone

1 flinke kipfilet
1 bakje kastanjechampignons
2 à 3 eetlepels pesto, liefst natuurlijk zelf gemaakt
1 rol flammkuchendeeg van bijvoorbeeld Tante Fanny, als alternatief: pizzadeeg
2 kleine handjes geraspte kaas
olijfolie
zout & peper

optioneel: melk om mee te bestrijken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Snijd de kipfilet in kleine, gelijkmatige blokjes. Borstel de champignons schoon indien nodig, verwijder het droge gedeelte van de steeltjes en snijd de rest in dunne plakjes.
  3. Verwarm wat olie in een ruime koekenpan en bak hierin de blokjes kipfilet net aan gaar. Voeg in de laatste minuut de plakjes champignon toe en bak het geheel goed door. Haal de pan van de warmtebron en roer de pesto er doorheen. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  4. Knip of snijd het flammkuchen deeg door de helft; je hebt nu ongeveer twee vierkante stukken deeg. Schep op de helft van elk stuk deeg wat kip/pesto, bestrooi met wat geraspte kaas en vouw de twee calzone’s allebei dicht.
  5. Rol de randjes netjes op en stop de hoekjes van het deeg onder je calzone. Steek er wat kleine gaatjes in en bestrijk, voor een extra mooie kleur, met wat melk. Bak de calzone in zo’n 12 tot 15 minuten goudbruin, gaar en knapperig.

Ook zo gek op calzone’s? Probeer dan ook een van onze andere Calzone recepten!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. mw van Wordragen says:

    Ik zou de vulling van te voren klaar maken ,en koud laten worden en dan de calzone maken ….het moet toch nog 15 min in de oven dan is de vulling ook warm.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close