Simpel en snel kip pocheren in de Instant Pot doe je met 0 minuten op hogedruk. Nee, dat lees je niet verkeerd!
Kip pocheren in de instant pot
Bij pocheren wordt voedsel langzaam gegaard in vocht. Meest bekend zijn natuurlijk gepocheerde eieren, maar je kunt ook heel goed vis en, zoals je al zal vermoeden, kip pocheren. Vandaag leggen wij je uit hoe dat gaat en waarom dat een handige feature van de Instant Pot is. En dat dus in 0 minuten!
0 minuten HP?
Ik hoor je bijna denken, 0 minuten, is de kip dan wel gaar? Is dat niet veel te kort? Hoe werkt dat? Het antwoord is simpel, 0 minuten does the trick. De warmte die de pot gebruikt om op druk te komen en de restwarmte die het water heeft, is genoeg om de kip gaar te krijgen. Dit is ook de reden dat de kip helemaal onder water moet staan en het na de 0 minuten op hogedruk ook nog 10 minuten in de pot blijft. De kip er langer in laten geeft geen beter resultaat, het kan dan zelfs taai worden. En 0 minuten in de pot klinkt gek, maar de timer begint pas met lopen, als de pot helemaal op druk is; dat duurt dus wel iets langer dan 0 minuten :).
Belangrijk om te weten
Belangrijk om te weten voor je gaat beginnen en om rekening mee te houden als je aan de slag gaat:
- Het gaat om enkelvoudige kipfilets
- De kipfilets komen uit de koelkast
- Het water moet koud zijn, als in koud kraanwater
- De kipfilets moeten geheel onder water staan
Zout en water zijn een must in dit recept, maar qua smaakmakers kun je alle kanten op. Hou het neutraal, of ga voor lekker gekruid! Ik ga voor de smaken die ik in het eindresultaat terug wil zien.
Pin dit recept voor kip pocheren in de instant pot
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.