Kip Romana

Deel met vrienden en familie

Kip Romana maak je ook super makkelijk zelf, zonder pakje en zakjes. Dit wereldgerecht met pasta staat binnen een half uur op tafel en is echt om je vingers bij af te likken, zo lekker. Echt een favoriet van het hele gezin. Simpel, maar helemaal prima voor een doordeweekse dag!

Kip Romana zonder pakje

In onze reeks met ‘Wereldgerechten zonder pakje’ zijn we aangekomen bij ‘Kip Romano’, ook wel bekend als Kipfilet Romana of Pasta Romana. Dit is een ‘Italiaanse’ pasta met paddenstoelen en tomaatjes. Uiteraard is dit weer geen traditioneel gerecht, maar dat zijn we inmiddels wel gewend als we de pakjes van Knorr zelf gaan maken. Er is wel een Pollo alla Romana in de Italiaanse keuken, maar de enige overeenkomst is dat ze beide kip bevatten.

Wereldgerechten zonder pakjes

Als je dit gerecht lekker vindt, kan ik je ook Toscaanse Kip aanraden. Heb je zin in een heel ander wereldgerecht? Probeer dan eens Beef Shanghai of bijvoorbeeld Zuid Afrikaanse Bobotie (authentiek recept)

Kip Romana

Kip Romana maak je ook super makkelijk zelf, zonder pakje en zakjes. Dit wereldgerecht met pasta staat binnen een half uur op tafel en is echt om je vingers bij af te likken, zo lekker. Echt een favoriet van het hele gezin. Simpel, maar helemaal prima voor een doordeweekse dag!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 250-300 gr pasta
  • 1 middelgrote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 200 ml (kook)room
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Kook de pasta zoals aangeven staat op de verpakking met een goede snuf zout.
    250-300 gr pasta
  • Snipper ui en knoflook, snijd de kastanjechampignons in plakken en de tomaatjes doormidden. Snijd de kip in stukjes en bestrooi met een snufje zout.
    1 middelgrote ui, 3 teentjes knoflook, 2 kipfilets, 1 bakje kastanjechampignons, 1 bakje kerstomaatjes, 1 snuf zout
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Zet je warmtebron lager en voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot de ui glazig is.
    1 middelgrote ui, 2 kipfilets, 1 eetlepel olijfolie, 3 teentjes knoflook
  • Nu mogen de paddenstoelen erbij en deze bakken we ook mee.
    1 bakje kastanjechampignons
  • Tot slot gaan de kerstomaatjes, Italiaanse kruiden en tomatenpuree erbij, dit fruiten we nog 1 minuut mee.
    1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 1 bakje kerstomaatjes
  • Schep de pasta erbij met een klein lepeltje pastawater en de kookroom. Roer goed door, tot je een mooie saus hebt.
    Breng op smaak met zout en peper.
    200 ml (kook)room, 1 snuf peper, 250-300 gr pasta

Notities

Serveer met een simpele salade, ik ga meestal voor een rucola-salade met een simpele vinaigrette.
Auteur: Mariska
calorieën: 535kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion, Italiaans
Trefwoord: kipfilet, pasta, wereldgerecht

Nutrition

Calorieën: 535kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 28g | Fat: 25g | Saturated Fat: 13g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 111mg | Sodium: 214mg | Potassium: 528mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 788IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 54mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Kip Romana!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Wereldgerecht Kip Romana zonder pakje of zakje

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close