Kip-saté broodsalade – voor sommigen een echte ‘guilty pleasure’. En vanaf nu maak je die dus ook helemaal zelf, veel lekkerder! Deze smakelijke broodsalade combineert de rijke, hartige smaak van kipsaté met een romige saus, perfect voor op een broodje. Zonder poespas, maar vol van smaak!
Kip-saté broodsalade
Vaak wordt de kip in deze salade, net zoals bij Kip Kerrie Salade, gekookt. Maar wij bakken de kip in dit recept, voor extra smaak. Het liefst in een heel dun laagje bloem, zodat de kip extra knapperig wordt en de saus er goed aan blijft pakken.
Variaties
Het leuke aan zelf koken is dat je het recept naar eigen smaak kunt aanpassen. We geven je graag alvast enkele variatietips:
- Kokosmelk: vervang de yoghurt door romige kokosmelk voor een meer Aziatische smaak.
- Taugé: kip-saté salade met net iets meer body? Blanceer dan twee handjes taugé en roer deze er doorheen.
- Augurk: is frisser? vroeg dan wat fijngesneden augurk toe aan je salade.
Pin dit recept voor Kip-saté broodsalade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.