Kip-saté Broodsalade

Deel met vrienden en familie

Kip-saté broodsalade – voor sommigen een echte ‘guilty pleasure’. En vanaf nu maak je die dus ook helemaal zelf, veel lekkerder! Deze smakelijke broodsalade combineert de rijke, hartige smaak van kipsaté met een romige saus, perfect voor op een broodje. Zonder poespas, maar vol van smaak!

Kip-saté broodsalade

Vaak wordt de kip in deze salade, net zoals bij Kip Kerrie Salade, gekookt. Maar wij bakken de kip in dit recept, voor extra smaak. Het liefst in een heel dun laagje bloem, zodat de kip extra knapperig wordt en de saus er goed aan blijft pakken.

lunch salade kip saté

Variaties

Het leuke aan zelf koken is dat je het recept naar eigen smaak kunt aanpassen. We geven je graag alvast enkele variatietips:

  • Kokosmelk: vervang de yoghurt door romige kokosmelk voor een meer Aziatische smaak.
  • Taugé: kip-saté salade met net iets meer body? Blanceer dan twee handjes taugé en roer deze er doorheen.
  • Augurk: is frisser? vroeg dan wat fijngesneden augurk toe aan je salade.

Kip-saté Broodsalade

Kip-saté broodsalade - voor sommigen een echte 'guilty pleasure'. En vanaf nu maak je die dus ook helemaal zelf, veel lekkerder! Deze smakelijke broodsalade combineert de rijke, hartige smaak van kipsaté met een romige saus, perfect voor op een broodje. Zonder poespas, maar vol van smaak!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 dikke kipfilet
  • 1 handje bloem optioneel
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.25 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels pindakaas zonder suiker
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 2 eetlepels water
  • 0.5 blokje bouillon bv kip of vega
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 snuf zwarte peper
  • zout
  • neutrale olie

Instructies

  • Optionele extra stap:
    Leg een kipfilet op een snijplank en bedek met plasticfolie. Sla met een vleeshamer (of ander zwaar object) plat tot ongeveer 1 cm dik. Besprenkel beide kanten met een snuf zout.
    Haal de kipfilet door de bloem en schud daarna overtollig bloem af.
    1 dikke kipfilet, 1 handje bloem, zout
  • Bak de kipfilet in de koekenpan aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  • Snijd de lente-ui en knoflook fijn. Verwarm olie in een steelpan en fruit hierin het witte gedeelte van je lente-ui en de knoflook.
    1 lente-ui, 1 teentje knoflook, neutrale olie
  • Voeg na een minuut of 2 tot 3 de ketjap manis, komijn en gemberpoeder toe.
    0.25 theelepel gemberpoeder, 0.5 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel ketjap manis
  • Roer goed door en voeg de pindakaas toe. Roer weer goed door en voeg water en bouillon toe. Haal van het vuur.
    3 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels water, 0.5 blokje bouillon
  • Roer de yoghurt er doorheen. Snijd de kip in dunne reepjes. Schep de saus bij de kip en roer door elkaar.
    2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Proef en breng eventueel op smaak met extra zout of peper. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
    1 snuf zwarte peper, zout
Auteur: Mariska
calorieën: 159kcal
Gang: borrel, lunch
Keuken: Indonesisch, Nederlands
Trefwoord: broodsalade, kerrie

Nutrition

Calorieën: 159kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 5g | Fat: 13g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 59mg | Potassium: 111mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 27mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Kip-saté broodsalade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kipsate broodsalade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close