Krokante kipschnitzels uit de airfryer

Deel met vrienden en familie

Kipschnitzels uit de airfryer zijn zo ontzettend knapperig en dan hoef je ook nog eens geen extra vet toe te voegen. Terwijl de airfyer het werkt doet, kun jij lekker verder met de rest van het eten. Een win-win situatie als je het mij vraagt!

Kipschnitzels uit de airfryer

Kipschnitzels zijn heel makkelijk te bakken in de pan, maar om ze mooi gelijkmatig knapperig en goudbruin te krijgen, heb je vaak veel olie, boter of ander vet nodig. Met de airfryer ben je in 8 minuten klaar en hoef je helemaal geen extra vet toe te voegen. Je kunt je kipschnitzels heel licht sprayen met olie, voordat je ze bakt in de airfyer. Ik kwam zelf tot de conclusie dat de schnitzels daar niet beter van worden, dus laat ik die stap zelf weg.

Zelf gebruik ik de airfryer functie van de Instant Pot Pro Crisp (ook te koop bij bol.com), maar je kunt natuurlijk alle soorten airfryers gebruiken.

Krokante kip schnitzels Airfryer

Bliksems lekker!

Zelf vind het lekker om kipschnitzels te combineren met hete bliksem. Dat is een heerlijke stamppot met appels en aardappel. Klinkt misschien gek, maar is echt héél lekker.

Krokante kipschnitzel uit de airfryer

Kipschnitzels uit de airfryer zijn zo ontzettend knapperig en dan hoef je ook nog eens geen extra vet toe te voegen. Terwijl de airfyer het werkt doet, kun jij lekker verder met de rest van het eten. Een win-win situatie als je het mij vraagt!
Porties 2 porites
Voorbereidingstijd 10 minuten
in de airfryer 8 minuten
Totale tijd 18 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Kipschnitzels

 • 2 kipfilets
 • 2 eieren
 • knoflookpoeder
 • zout
 • 3 handen cornflakes

Instructies

Kipschnitzels

 • Leg je kipfilet tussen twee stukken bakpapier en sla ze plat tot ze ongeveer een centimeter dik zijn. Bestrooi met zout en knoflookpoeder.
  2 kipfilets, knoflookpoeder, zout
 • Kluts de eieren los met een snufje zout in een diep bord. Vul een ander diep bord met cornflakes. Knijp één handje cornflakes fijn, zodat je verschillende structuren krijgt.
  2 eieren, 3 handen cornflakes
 • Haal de kip door je ei en leg vervolgens in de cornflakes. Druk goed aan. Draai om en druk weer goed aan. Voor extra dekking haal je hem nog een keer door het ei en de cornflakes. Dit kan een beetje een knoeiboel worden, maar het is wel lekker.
 • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius en bak de kipschnitzels in 8 minuten knapperig en gaar. Draai ongeveer in het midden van de tijd de schnitzels om.
  Als je, net als ik, de Instant Pot Pro Crisp gebruikt, zal deze zelf aangeven wanneer je moet draaien!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: airfryer, instant pot crisp, kidsproof, kip, kipfilet

Pin deze Krokante kipschnitzels uit de airfryer!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden. Bijvoorbeeld op een bord met allemaal airfyer recepten. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Krokante kip schnitzels uit de Airfrye

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Raymond says:

  Tis altijd zo’n gedoe om gepaneerde kip schnitzels te bakken in een pan met olie. Bedankt voor deze tip! Ik ga vandaag proberen de schnitzels te maken in de airfryer en te combineren met een aardappelschotel. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close