Kip Siam zonder pakjes en zakjes

Deel met vrienden en familie

Thaise Kip Siam is een heerlijk wereldgerecht dat ook zonder pakjes en zakjes makkelijk binnen 30 minuten op tafel staat. Dit recept wil je gewoon zelf maken: zo simpel, maar ontzettend lekker!

Kip Siam

Kip Siam is van origine een Thais gerecht. Daar worden vaak, in plaats van de rode paprika die wij gebruiken, gedroogde chili’s gebruikt. Ben jij gek op (wat) pit, voeg deze dan gerust toe!

In dit recept halen we de blokjes kipfilet eerst door de maizena om ze vervolgens kort te frituren. Dit is niet om de kip te garen, maar om te zorgen dat de kip een dun jasje krijgt, waar de saus beter aan blijft plakken. Het kost maar vijf minuten meer en is echt de moeite. Wil je liever niet frituren, dan sla je deze stap over en begin je het gerecht met het bakken van de kip zonder maizena. Wel op smaak brengen met een snufje zout natuurlijk!

Thaise kip Siam

Wereldgerechten zelf maken

Kip Siam is een ‘Wereldgerecht’, je kent het wel, de pakjes en zakjes van Knorr. Ze hebben het gerecht bekend gemaakt in Nederland, maar je kunt alle wereldgerechten heel makkelijk zelf maken. Zo ook bijvoorbeeld:

Kip siam zonder pakjes en zakjes

Kip Siam zonder pakjes en zakjes

Thaise Kip Siam is een heerlijk wereldgerecht dat ook zonder pakjes en zakjes makkelijk binnen 30 minuten op tafel staat. Dit recept wil je gewoon zelf maken: zo simpel, maar ontzettend lekker!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

voor de kip

  • 2 stuks kipfilet
  • 2 eetlepels maizena
  • zout

de rest van de kip siam

  • 1 rode puntpaprika
  • 0.5 rode ui
  • 1 flinke hand cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • neutrale olie bijvoorbeeld arachide of zonnebloem
  • 2-3 stuks lente ui

de saus

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 0.5 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel vissaus

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout. Meng met de maizena, zodat over alle stukjes een laagje zit.
    2 stuks kipfilet, 2 eetlepels maizena, zout
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en schil de ui. Snijd beide in dunne repen. Snijd de lente ui in stukjes van 2 à 3 centimeter
    1 rode puntpaprika, 0.5 rode ui, 2-3 stuks lente ui
  • Hak de knoflook fijn en meng dit met alle andere ingrediënten voor de kip siam saus.
    Mocht je de kip siam willen serveren met gekookte rijst, dan is nu het moment om de rijst op te zetten, de rest zal vrij snel gaan.
    3 teentjes knoflook, 2 eetlepels oestersaus, 0.5 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel vissaus
  • Verwarm een goede laag olie (2 tot 3 cm) en frituur de stukjes kip kort. Ze hoeven niet bruin te worden, het doel is dat de kip een jasje krijgt waar straks de saus goed blijft plakken.
    Laat uitlekken op een stuk keukenrol.
    neutrale olie
  • Verwarm een beetje olie in een flinke pan of wok. Bak hierin de uien, paprika en cashewnoten, 1 tot 2 minuten, op hoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak dit al scheppend, tot de kip gaar is.
  • Voeg tot slot de saus toe, schep door en laat nog een minuut mee bakken. Garneer met lente ui!
    2-3 stuks lente ui
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais, wereldkeuken
Trefwoord: ketjap, kipfilet, oestersaus, paprika, sojasaus, thais, wereldgerecht

Pin dit recept voor Kip Siam zonder pakjes en zakjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kip Siam zonder pakjes en zakjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close