Kip Tandoori

Deel met vrienden en familie

Voor het heerlijke wereldgerecht Kip Tandoori heb je helemaal geen dure zakjes en pakjes nodig, je maakt het met dit recept super makkelijk helemaal zelf. Succes gegarandeerd en mega lekker. Serveer het met rijst, naan en je favoriete groente naar keuze en je hebt gewoon een fantastische Indiase maaltijd op tafel staan!

Wereldgerecht Kip Tandoori

Kip Tandoori is misschien wel het bekendste gerecht uit de Indiase keuken. Niet zo gek dus dat er ook een ‘wereldgerecht pakje’ van gemaakt is. Met dit recept maak je een veel lekkerdere versie van Kip Tandoori, zonder pakjes en zakjes. 

Kip Tandoori wordt gekenmerkt door de yoghurtmarinade, die op smaak gebracht is met kruiden als garam masala, komijn, knoflook en gember. We hebben het recept een tikkie vernederlandst, zodat alle kruiden makkelijk verkrijgbaar zijn en je het gewoon in de oven kunt bereiden. Toch net anders dan de traditionele manier, in een ’tandoor’ (een klei-oven, die vaak gedeeltelijk in de grond zit).

Kip Tandoori met kipfilet uit de oven

Meer recepten zonder pakjes en zakjes

Dit heerlijke recept voor Kip Tandoori is niet het eerste én niet het laatste recept op Flying Foodie dat je kan helpen de pakjes en zakjes links te laten liggen. We laten onze mening over pakjes en zakjes gewoon even voor wat het is, maar hier vind je nog meer heerlijke recepten in dezelfde stijl:

Kip Tandoori

Voor het heerlijke wereldgerecht Kip Tandoori heb je helemaal geen dure zakjes en pakjes nodig, je maakt het met dit recept super makkelijk helemaal zelf. Succes gegarandeerd en mega lekker. Serveer het met rijst, naan en je favoriete groente naar keuze en je hebt gewoon een fantastische Indiase maaltijd op tafel staan!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
marineren 4 uur
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

Marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gember geraspt
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel kardamompoeder
  • 175 gr yoghurt

Kip

  • 4 kleine kipfilets
  • 1 snuf zout

Lekker met

  • rijst
  • naan
  • handje verse koriander

Instructies

  • Optionele extra stap: verwarm alle droge kruiden in een pannetje zonder olie of vet, tot de kruiden beginnen te geuren. Haal van het vuur.
  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of Nutribullet en pureer tot een papje.
    2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel gember, 1 eetlepel garam masala, 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 0.5 theelepel kardamompoeder, 175 gr yoghurt
  • Dep de kipfilet droog en snijd schuin in. Bestrooi met een goede snuf zout en smeer in met 2/3 van de marinade. Plaats in de koelkast om te marineren. Liefst de hele nacht, anders minimaal 4 uur. De overige saus mag ook in de koelkast.
    4 kleine kipfilets, 1 snuf zout
  • Verwarm de oven op 220 graden Celsius plaats een rooster in het midden, met daaronder een bakplaat om de druipende marinade op te vangen.
  • Plaats de gemarineerde kip op het rooster en bak in 15 minuten gaar en een tikkie knapperig.
  • Verwarm ondertussen de overige 1/3 van de marinade in een pannetje met een klein scheutje water.
  • Serveer de kip met rijst of naan, koriander en je favoriete groente!
    rijst, naan, handje verse koriander

Notities

De lekkerste naan maak je zelf volgens dit recept. Even werk, maar zooooo lekker!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, kipfilet, wereldgerecht

Pin dit recept voor Kip Tandoori

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kip Tandoori zonder zakjes en pakjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close