Kip Wellington met kruidenkaas

Feestelijke recepten hoeven echt niet allemaal ingewikkelde, dure of moeilijk te verkrijgen ingrediënten te bevatten. Dat bewijst deze Kip Wellington met kruidenkaas wel! Kip, bladerdeeg, ham, kruidenkaas en wat simpele kruiden is alles wat je nodig hebt!

Toegankelijk hoofdgerecht voor Kerst

Een ‘wellington’ is altijd een heerlijk hoofdgerecht voor Kerst. Het ziet er feestelijk uit en is echt een gerecht voor een speciaal diner. Alle ingrediënten voor deze versie zijn ook nog eens makkelijk te koop in de supermarkt en dat maakt dit natuurlijk een heel erg toegankelijk Kerstrecept.

Zelf combineren we dit recept heel simpel met haricot verts die we beetgaar hebben gekookt, omwikkeld hebben met spek en vervolgens gebakken hebben in de pan. Dit recept combineert trouwens ontzettend lekker met cranberry compote; dat maakt het natuurlijk helemaal op en top Kerst!

Kip Wellington met kruidenkaas

Deze wellington met kippendijen en kruidenkaas is een variatie op de klassieke wellington die met rundvlees wordt gemaakt. We hebben nog meer lekkere wellington variatierecepten online staan voor je, namelijk:

Zoek je andere Kerstrecepten, neem dan zeker een kijkje op onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2021!

Kip Wellington met kruidenkaas

Feestelijke recepten hoeven echt niet allemaal ingewikkelde, dure of moeilijk te verkrijgen ingrediënten te bevatten. Dat bewijst deze Kip Wellington met kruidenkaas wel! Kip, bladerdeeg, ham, kruidenkaas en wat simpele kruiden is alles wat je nodig hebt!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Oven 25 min
Totale tijd 45 min

Equipment

  • Plasticfolie
  • Oven

Ingrediënten

  • 4 flinke Kippendijen
  • 16 plakken seranoham (of rookvlees)
  • 1 pakje Boursin of jouw favoriete kruidenkaas
  • 2 rollen bladerdeeg vers

Marinade

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel azijn bv. witte wijnazijn
  • 0.25 theelepel Worcestershire sauce
  • 0.5 theelepel honing agave of dadelstroop mag ook

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de kippendijen hierin marineren. Minimaal 15 minuten, maar het liefst nog de hele nacht.
  • Neem een ruim stuk plasticfolie en bedek deze met vier plakjes ham. Zorg dat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Verdeel hier 1/4 van het pakje Boursin over, laat de randjes vrij.
  • Plaats een gemarineerd kippendijtje in het midden en rol dit op met behulp van de plasticfolie. Laat minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.
  • Rol je bladerdeeg uit, haal de de kip uit het plastic en leg deze op het bladerdeeg. Bedek alles goed met het deeg en snijd overtollig deeg weg. Knijp de uiteinden goed samen en rol strak op in plasticfolie. Leg weer 15 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Haal je wellingtons uit de koelkast en smeer ze in met een losgeklopte eidooier. Trek er eventueel met een mes een patroon in, maar let op dat je geen gat in het deeg maakt!
  • Bak de Kip Wellington in 25 tot 30 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is. Laat het daarna zeker 5 tot 10 minuten rusten, voordat je ze aansnijdt.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Engels, Westers
Trefwoord: boursin, kerst, kerst hoofdgerecht, kip, kippendijen, Wellington

Pin deze Kip Wellington!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kip wellington kerst hoofdgerecht

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close