Kippendijen met romige paddenstoelensaus en rijst

Deel met vrienden en familie

Kippendijen met romige paddenstoelensaus en rijst is een heerlijke complete maaltijd, die binnen 30 minuten op tafel staat. Smaakvol en hartig, met een vleugje citroen.

Gek op snelle recepten met kip, probeer dan ook eens:

Kip paddenstoelen en rijst

Kippendijen met romige paddenstoelensaus

voor twee personen

rijst voor twee personen
2 biologische kippendijen
400 gr kastanjechampignons
2 tenen knoflook
2 takjes met tijm
1 blokje kippenbouillon
200 ml room
halve citroen
olie, boter en peper

Bereiding

  1. Zet een pan met water op en bereid je rijst zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik je magnetronrijst (dat doe ik stiekem heel vaak), dan hoef je daar pas bij stap 5 mee aan de slag.
  2. Vijzel het bouillonblokje fijn en gebruik een deel om de kippendijen te kruiden. Snijd de paddenstoelen in plakken en de teentjes knoflook fijn. Rits de blaadjes van de tijm.
  3. Verwarm olie in een pan met een stevige bodem, ik gebruik zoals altijd mijn trouwe Creuset pan, en bak hierin op hoog vuur de kippendijen goudbruin. Ze hoeven dus nog niet gaar te worden, maar wel mooi bruin. Haal de kip uit de pan, zet lager en smelt een klontje boter in de pan.
  4. Bak hier nu de paddenstoelen in, samen met de blaadjes tijm en de eventueel overgebleven bouillonpoeder. Wacht tot de paddenstoelen goed hun vocht gaan afgeven en voeg de knoflook toe. Bak nog een minuut mee, voordat de room erbij gaat. Plaats de kip terug in de pan en laat nog 8 tot 10 minuten zachtjes sudderen. Nu gaart de kip dus helemaal door.
  5. Maak af met de rasp van de schil van een halve citroen en wat verse zwarte peper. Serveer met de rijst en eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close