Kiprollade met Kersen (Multicooker Recept)

Deel met vrienden en familie

Kiprollade met Kersen is een eenvoudig te bereiden gerecht, waar je veel gasten mee zal verrassen. Het zoet-zure van de kersen combineert perfect met de zachte kip, terwijl dragon en kerrie zorgen voor een verrassende twist. Dankzij de multicooker wordt dit gerecht niet alleen sneller bereid, maar blijft de rollade ook heerlijk sappig. Geen uitdroogt vlees, of uren in de keuken staan. In een handomdraai zet je een maaltijd op tafel die er prachtig uitziet én geweldig smaakt.

Kiprollade met Kersen uit de Instant Pot

Sinds ik mijn Instant Pot gebruik, ben ik helemaal fan van het maken van rollades. Het is dé ideale manier om dit heerlijke gerecht te bereiden. Rollades uit de Instant Pot zijn niet alleen super sappig, maar ook verrassend simpel te maken! De kiprollade, hoeft slechts 15 minuten op hoge druk hoeft te garen. Daarna geef je ‘m nog minimaal 10 minuten, zodat de druk vanzelf van de pot gaat – een natural release of NR. Dit is belangrijk, want zonder NR kan een kiprollade uit elkaar barsten. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor worstjes. Wil je weten wat het verschil is tussen QR en NR? Lees daar hier meer over!

Wat ik zo fijn vind aan de Instant Pot, is dat het sneller werkt dan de oven. Waar een rollade in de oven al snel 45 minuten nodig heeft, ben je met de Instant Pot in veel minder tijd klaar. En vergeet niet hoe veelzijdig het apparaat is. Eerder maakte ik een rollade met mosterd en uitjes.

Kiprollade met kersen uit de Instant Pot

Kip en Kersen

Kip en kersen, als je dat nooit eerder in een gerecht hebt gegeten, snap ik helemaal dat dit misschien als een gekke combinatie klinkt. De zachte smaak van de kip combineert heel goed met het zoet-zure van de kersen en de combinatie wordt dan ook vaker toegepast. Wij gaan voor een combinatie met dragon en kerrie, maar het is ook echt heerlijk met tijm en rozemarijn!

Sappige kiprollade met de multicooker

Een kiprollade maken lijkt eenvoudig, maar het kan best een uitdaging zijn. Het is belangrijk dat de rollade van binnen helemaal gaar is, zonder dat het vlees te droog wordt. Vooral rollades van kip of varkensvlees, de meest populaire soorten in Nederland, hebben de neiging uit te drogen bij te lange bereiding. Gelukkig biedt een multicooker de perfecte oplossing! Met een goed multicooker recept wordt je kiprollade heerlijk sappig en is deze snel klaar. Sinds ik mijn Instant Pot multicooker gebruik, heb ik nog nooit zo’n malse kiprollade gegeten!

Kiprollade uit de Instant Pot

Kiprollade met Kersen is een eenvoudig te bereiden gerecht, waar je veel gasten mee zal verrassen. Het zoet-zure van de kersen combineert perfect met de zachte kip, terwijl dragon en kerrie zorgen voor een verrassende twist. Dankzij de multicooker wordt dit gerecht niet alleen sneller bereid, maar blijft de rollade ook heerlijk sappig. Geen uitdroogt vlees, of uren in de keuken staan. In een handomdraai zet je een maaltijd op tafel die er prachtig uitziet én geweldig smaakt.
Porties 1 kiprollade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 15 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 kiprollade
  • 1 theelepel kerrie om de rollade mee in te smeren
  • 1 pot kersen 350 gr
  • 1.5 theelepel gedroogde dragon
  • 100 ml kersensap
  • 100 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • roomboter
  • olie
  • maizena optioneel

Instructies

  • Dep de rollade goed droog met een stuk keukenrol. Smeer in met kerrie.
    Giet de kersen af en vang het sap op. Leg 1/3 van de kersen apart.
    1 kiprollade, 1 theelepel kerrie, 1 pot kersen
  • Selecteer de SAUTE-functie, voeg wat olie toe aan de pot en wacht tot deze warm is. Bak nu de rollade aan alle kanten goudbruin. Haal de rollade eruit.
    olie
  • Voeg een klontje boter toe en fruit hierin je geperste knoflook, nog een theelepel kerrie en dragon. Voeg de overige 2/3 van je kersen toe.
    1.5 theelepel gedroogde dragon, 1 theelepel kerrie, 2 teentjes knoflook, roomboter
  • Meng het bouillonblokje, kersensap en water goed door elkaar en schenk dit er bij. Roer goed door. CANCEL de SAUTE en leg de kiprollade weer terug in de pot.
    100 ml kersensap, 100 ml water, 1 blokje kippenbouillon
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en stel je de timer in op 15 minuten.
  • Zodra de timer is afgelopen, wacht je minimaal 10 minuten, voordat je het ventiel en daarna de deksel opent.
  • Haal de rollade voorzichtig uit de pot. Roer een eetlepel bruine suiker door de jus heen, samen met de kersen die je apart hebt gehouden. Druk op CANCEL en vervolgens SAUTE en laat het geheel inkoken (zonder deksel), tot een mooie dikke saus. Voeg eventueel een maizena papje toe (halve eetlepel maizena met koud water gemengd) en roer dit goed door, zodat de saus extra bindt.
    maizena, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Vlees
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: Instant Pot, kip, rollade

Pin dit recept voor Kiprollade met Kersen (Multicooker Recept)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kiprollade met kersen een multicooker recept

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    Vandaag de kiprollade met kersen gemaakt. Wat is dat verschikkelijk lekker! Alleen zouden we meer saus willen hebben. Kan ik de hoeveelheid vocht gewoon verdubbelen en de kruiden?

    1. Mariska Author says:

      Ja dat kan zeker! Vergeet ook het bouillon blokje niet te verdubbelen. Misschien wil je ook wat extra kersen?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close