Aardappelkroketjes, wie kent ze niet? Heerlijk smeuïge aardappelpuree met een krokant korstje: een klassiek aardappelrecept dat ideaal is als bijgerecht voor het kerstdiner. Dit eenvoudige gerecht is niet alleen lekker als warm hapje tijdens de feestdagen, maar ook een feestelijke toevoeging aan elk diner.
Aardappelkroketjes maken: verrassend simpel
Zelf aardappelkroketjes maken is helemaal niet moeilijk. Het proces bestaat vooral uit het bereiden van smeuïge aardappelpuree, deze vormen tot kroketjes, paneren en afbakken. Het resultaat is een goudbruin, krokant hapje dat veel lekkerder is dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt.
Met dit recept kun je eindeloos variëren. Voeg knoflookpoeder, peterselie of geraspte kaas toe aan je aardappelmengsel voor een persoonlijke twist. Voor een extra feestelijk tintje kun je zelfs een vulling van truffel of zachte kruidenkaas proberen.
Waarom zijn aardappelkroketjes perfect voor de feestdagen?
Aardappelkroketjes hebben een luxe uitstraling die perfect past bij een feestelijk kerstdiner. Ze zijn ideaal als aardappel bijgerecht en combineren goed met gerechten zoals kalkoenrollade, gestoofde groenten of een frisse salade. Bovendien kun je ze makkelijk van tevoren maken en bewaren in de koelkast of vriezer. Zo houd je meer tijd over om van de feestdagen te genieten.
![Binnenkant van een aardappelkroket](https://i0.wp.com/www.flyingfoodie.nl/wp-content/uploads/2016/11/Binnenkant-van-een-aardappelkroket.jpg?resize=1024%2C768&ssl=1)
Tips voor een perfect resultaat
- Afbakken: Kies je favoriete bereidingsmethode: in de frituur voor extra knapperigheid, in de oven voor een gezondere optie, of in de airfryer voor een snelle en makkelijke bereiding.
- Voorbereiden: Maak de kroketjes van tevoren en vries ze in na het paneren. Op de dag zelf hoef je ze alleen nog maar af te bakken.
- Serveren: Serveer de kroketjes met een lekkere dipsaus, zoals aioli, truffelmayonaise of een frisse yoghurtdip.
Invriezen
Mocht je de aardappelkroketjes graag van tevoren maken, volg dan alle stappen tot het afbakken en plaats ze totdat je ze nodig hebt in de koelkast. Wil je ze langer dan een dag van tevoren maken? Plaats ze dan na het paneren in de vriezer.
Het zal je natuurlijk niet verbazen dat deze zelfgemaakte aardappelkroketjes veel lekkerder zijn dan die uit het vriesvak in de winkel!
Pin deze Aardappelkroketjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
![Aardappelkroketten](https://i0.wp.com/www.flyingfoodie.nl/wp-content/uploads/2016/11/Aardappelkroketten.jpg?resize=1024%2C768&ssl=1)
Kan je paneermeel altijd vervangen door Panko of niet.
Hi Tonnie,
Nee dit kan niet altijd, maar in het geval je het als korstje gebruik dan wel. Dus in dit gerecht kan je zeer zeker paneermeel vervangen door Panko
Wat een heerlijk en simpel recept, ik ga deze opslaan! Aardappelkroketjes zijn hier zeker favoriet.
Ik heb ze vandaag gemaakt! Maar ik heb er nu nog een paar over. Hoe kan ik die het beste bewaren?
Tenzij ze je morgen wilt gaan eten, zou ik ze invriezen!
Ongebakken trouwens, dan kan je zodra je ze wilt gebruiken afbakken.