Klassieke aspergesoep met witte asperges is een super makkelijke soep om te maken én het is eigenlijk niet eens zoveel werk. We gebruiken voor deze soep alles van het witte goud, dus gooi zeker de schillen niet weg!
Aspergesoep is op zichzelf al ontzettend lekker, maar helemaal af maak je hem met bijvoorbeeld een gekookt eitje, plakjes gerookte zalm of ham en verse kruiden zoals bieslook, dragon of peterselie.
Koken met witte asperges
Het Nederlandse witte aspergeseizoen is weer begonnen en om dit te vieren kreeg ik een heerlijke doos met dit ‘witte goud’ opgestuurd. Wij zijn gek op witte asperges en eerder kon je al recepten vinden voor asperges met labneh, granaatappel, hazelnoot, munt en sumak en flammkuchen met witte asperges en zalm.
Wist je dat buiten Nederland de witte asperge bijna niet bekend is? Het is een echte Hollandse delicatesse.
Klassieke aspergesoep is gebonden
Aspergesoep maak je heel simpel door asperges samen met haar schillen te koken in een lichte bouillon. De asperges kook je kort, slechts 10 minuten, zodat de smaak goed behouden blijft. De bouillon brengen we goed op smaak door de schillen langer te koken. Na het afgieten plaats je de asperges terug en heb je een heldere aspergesoep. Je zou hier kunnen stoppen, maar een klassieke aspergesoep is gebonden. Dit doen we heel eenvoudig door een roux te maken en een deel van de asperges er doorheen te pureren. Niet de topjes, nee, deze zijn te lekker. Die bewaar je voor in de uiteindelijke soep!
Pin dit recept voor Klassieke aspergesoep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.