Boterkoek met citroen is een klassieker met een twist. Rijk, zoet en fris tegelijk. Super simpel om te maken, maar een feestje om op te eten!
Na een paar maanden overgeslagen te hebben, had ik deze keer weer echt zin om mee te doen met de Foodblog Swap. Deze keer mocht ik wat maken van Mamma’tje van Alles. Op de blog van Willeke vind je heel veel zoete recepten. Zelf maak ik de laatste tijd weinig zoete recepten, dus dit was een ideale kans. Ik koos voor de boterkoek!
Boterkoek met citroen?
Ik hou van citroen in gebak, zeker in deeg. Mijn oma deed altijd al citroen in haar appeltaartdeeg, zelfs als ze een pakje gebruikte. Daarbij maakt de citroen de (toch wel) zeer rijke boterkoek net even wat frisser. Geen fan van citroen? Laat het dan gewoon weg in dit recept of vervang het bijvoorbeeld door sinaasappelschil!
Twee belangrijke tips voor je begint:
1. Zonder goede boter krijg je geen lekkere boterkoek. Je hebt tegenwoordig veel keuze in boter in supermarkt, ik kies vaak voor Lurpak.
2. De boter smelt flink en kan uit je vorm lopen als je een springvorm gebruikt. Als je een springvorm gebruikt, zorg dan dat de lekkende boter wordt opgevangen. Dat scheelt een hoop schoonmaken in je oven!