Klassieke Eiersalade

Deel met vrienden en familie

Zelfgemaakte eiersalade is megasimpel om te maken, goedkoop en ontzettend lekker. Er zijn veel variaties, maar met dit recept leer je klassieke eiersalade eenvoudig zelf te maken. Kook je eieren maar alvast, dan gaan we aan de slag!

Klassieke Eiersalade

Een klassieke eiersalade maken is heel simpel. Naast eieren heb je natuurlijk mayonaise nodig, die we op smaak brengen met kerrie en een klein beetje mosterd. Uiteraard mag zout ook niet ontbreken, want wie wil er nou een flauwe eiersalade?

Naaste deze klassieke versie heb ik ook een Simpele Eiersalade zonder mayonaise of een heerlijke Pittige eiersalade met Sriracha online staan!

Zelfgemaakte eiersalade voor op brood
simpele eiersalade met kerrie en mosterd

Zelf eiersalade maken

Als je zelf eiersalade maakt, kun je de structuur helemaal zelf bepalen. Je kunt een eiersnijder gebruiken voor mooie blokjes eiwit, of je prakt alles – dus ook het witte gedeelte van je eieren – helemaal fijn voor een gladde eiersalade.

Ik vind het het lekkerste om de helft met de eiersnijder in blokjes te snijden en de andere helft goed fijn te prakken. Zo krijg je een lekkere combinatie van structuur in je broodsalade.

Ei met bieslook

Ei en bieslook zijn wat mij betreft een ideale combinatie. Als ik zelf eiersalade maak, kan dit dus ook niet ontbreken. Maar wist je dat dille of peterselie ook heel goed combineren met ei? Je kunt de verse kruiden door de eiersalade mengen, maar zelf kies ik ervoor om ze vers erbij te serveren en er pas op het laatste moment overheen te strooien.

Klassieke Eiersalade simpel zelf maken

Zelfgemaakte eiersalade is megasimpel om te maken, goedkoop en ontzettend lekker. Er zijn veel variaties, maar met dit recept leer je klassieke eiersalade eenvoudig zelf te maken. Kook je eieren maar alvast, dan gaan we aan de slag!
Servings 5 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • eiersnijder

Ingredients

  • 4 eieren middelgroot
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 0.5 theelepel mosterd
  • 0.5 theelepel kerrie *
  • 0.5 theelepel water
  • zout
  • peper
  • verse kruiden optioneel

Instructions

  • Kook de eieren hard en laat goed schrikken. Pel de eieren, snijd door midden, doe al het geel in een bakje en prak dit goed fijn.
    4 eieren
  • Roer de mayonaise, mosterd en kerrie door het eigeel heen. Proef en breng op smaak met een snuf zout en peper.
    2 eetlepels mayonaise, 0.5 theelepel mosterd, 0.5 theelepel kerrie, zout, peper
  • Prak de helft van het eiwit er doorheen en haal de andere helft door een eiersnijder. Zo krijg je een lekkere combinatie aan structuren.
  • Voeg een half theelepeltje water toe, echt een klein beetje, om de eiersalade net wat smeuïger te maken.
    0.5 theelepel water
  • Serveer de eiersalade optioneel met verse fijngesneden kruiden, zoals bieslook, dille of peterselie!
    verse kruiden

Notes

De hoeveelheid van dit recept is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid van een kant-en-klaar bakje uit de supermarkt!
* niet alle kerrie mixen zijn even sterk, proef dus altijd even en voeg naar smaak meer toe.
Author: Mariska
Calories: 40kcal
Gang: lunch, ontbijt
Keuken: Europees, Nederlands, Westers
Trefwoord: broodsalade, eieren, eiersalade

Nutrition

Calorieën: 40kcal | Carbohydrates: 0.1g | Protein: 0.2g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 43mg | Potassium: 3mg | Fiber: 0.02g | Sugar: 0.04g | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 0.002mg | Calcium: 1mg | Iron: 0.03mg

Pin dit recept voor Klassieke Eiersalade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Klassieke eiersalade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close