Zelfgemaakte eiersalade is megasimpel om te maken, goedkoop en ontzettend lekker. Er zijn veel variaties, maar met dit recept leer je klassieke eiersalade eenvoudig zelf te maken. Kook je eieren maar alvast, dan gaan we aan de slag!
Klassieke Eiersalade
Een klassieke eiersalade maken is heel simpel. Naast eieren heb je natuurlijk mayonaise nodig, die we op smaak brengen met kerrie en een klein beetje mosterd. Uiteraard mag zout ook niet ontbreken, want wie wil er nou een flauwe eiersalade?
Naaste deze klassieke versie heb ik ook een Simpele Eiersalade zonder mayonaise of een heerlijke Pittige eiersalade met Sriracha online staan!
Zelf eiersalade maken
Als je zelf eiersalade maakt, kun je de structuur helemaal zelf bepalen. Je kunt een eiersnijder gebruiken voor mooie blokjes eiwit, of je prakt alles – dus ook het witte gedeelte van je eieren – helemaal fijn voor een gladde eiersalade.
Ik vind het het lekkerste om de helft met de eiersnijder in blokjes te snijden en de andere helft goed fijn te prakken. Zo krijg je een lekkere combinatie van structuur in je broodsalade.
Ei met bieslook
Ei en bieslook zijn wat mij betreft een ideale combinatie. Als ik zelf eiersalade maak, kan dit dus ook niet ontbreken. Maar wist je dat dille of peterselie ook heel goed combineren met ei? Je kunt de verse kruiden door de eiersalade mengen, maar zelf kies ik ervoor om ze vers erbij te serveren en er pas op het laatste moment overheen te strooien.
Pin dit recept voor Klassieke Eiersalade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
