Klassieke Lasagne

Deel met vrienden en familie

Klassieke Lasagne, misschien wel het meest ultieme comfort food met al haar prachtige laagjes en heerlijke saus. Bovenop een knapperig laagje kaas om het helemaal af te maken. Vandaag helpen we je deze klassieker zelf te maken en geven we tips om de perfecte laagjes te krijgen!

Klassieke Lasagne

Het enige niet-klassieke wat ik altijd doe voor de perfecte lasagne, is waar ik de lasagne in bak. Niet in een ovenschaal, maar in een bakblik! Een cakeblik als ik een kleine lasagne maak en een brownie blik als ik voor een grotere ga. Deze heeft niet alleen een ideale vorm, het geleidt de warmte ook nog eens perfect!

De perfecte laagjes

 • Tip 1: gebruik dunne laagjes. Je hoeft echt niet op elke laag een dikke laag saus te schenken die alles totaal bedekt. Door genoeg lagen te maken, heb je straks ook voldoende saus in je lasagne zitten.
 • Tip 2: Laat de lasagne goed rusten. Ik weet het, het ruikt lekker, je hebt honger, maar geloof me: het is het wachten waard. Na ongeveer 15 minuten is je lasagne goed gerust en kan je niet alleen makkelijker snijden, maar blijven de laagjes ook goed zitten.

Sauzen voor een Klassieke Lasagne

Bij een klassieke lasagne horen wat mij betreft twee sauzen: een romige bechamelsaus en een lekkere stevige Bolognesesaus. Die laatste wil je niet te dun hebben, maar juist lekker dik. Zelf maak ik hem altijd in de Instant Pot, maar de gewone bereiding werkt ook prima. Dan ben je alleen een beetje langer bezig.

Kaas doe ik zelf alleen bovenop, tussen de laagjes heeft het echt geen extra kaas nodig. Geloof me!

Kan dit ook in de Instant Pot?

Deze vraag komt steeds vaker voorbij wanneer we op Flying Foodie een recept delen. Jullie weten het inmiddels al, Flying Foodie staat bekend om haar Nederlandse Instant Pot recepten. Dit recept kun je ook heel goed in de Instant Pot maken.

Je vindt het Instant Pot recept in mijn boek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” samen met nog 70 andere heerlijke recepten die je allemaal in je Instant Pot / Multicooker met hoge druk kan maken!

Cover Flying Foodie's multicooker kookboek

Klassieke Lasagne

Klassieke Lasagne, misschien wel het meest ultieme comfort food met al haar prachtige laagjes en heerlijke saus. Bovenop een knapperig laagje kaas om het helemaal af te maken. Vandaag helpen we je deze klassieker zelf te maken en geven we tips om de perfecte laagjes te krijgen!
Porties 4 flinke porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

 • 1 flinke portie Bolognesesaus zie notitie
 • 400 ml bechamelsaus zie notitie
 • 250 gr lasagnebladen
 • 2-3 handjes geraspte kaas

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 • Smeer een dunne laag Bolognesesaus op de bodem van je vorm en leg hierop lasagnebladen. Druk de bladen zachtjes aan. Smeer hier weer een dunne laag Bolognesesaus op, gevolgd door bechamelsaus en weer opnieuw lasagnebladen.
  1 flinke portie Bolognesesaus, 400 ml bechamelsaus, 250 gr lasagnebladen
 • Herhaal tot je saus op is. Eindig met een laag bechamelsaus en verdeel daar de kaas overheen.
  2-3 handjes geraspte kaas
 • Bedek de lasagne met een stukje bakpapier gevolgd door folie. Het bakpapiertje zorgt ervoor dat je kaas niet tegen je folie aan plakt.
 • Plaats de lasagne in de oven en bak 45 minuten.
 • Haal de folie en het bakpapier eraf en zet terug in de oven voor ongeveer 10 minuten, om je kaas te gratineren.
 • Haal uit de oven en laat nog minimaal 15 minuten rusten, voordat je de lasagne aansnijdt!

Notities

Zie mijn recepten voor Bolognesesaus hier:
https://www.flyingfoodie.nl/recept/bolognesesaus-met-een-geheim-ingredient/
https://www.flyingfoodie.nl/recept/instant-pot-bolognesesaus/
Maak lekker veel Bolognesesaus, dus zeker de 8 porties uit de recepten. Je kunt wat je overhoudt heel goed invriezen voor een lekkere pasta!
 
En neem hier een kijkje voor de bechamelsaus:
https://www.flyingfoodie.nl/recept/bechamelsaus-witte-saus/
 
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: klassiek, lasagne

Pin dit recept voor Klassieke Lasagne!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Klassieke Lasagne

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Bernadette Deelen says:

  Is het ook mogelijk om de recepten te printen? Ik werk graag vanaf een print en gebruik mijn tablet nooit in de keuken ik ben er namelijk heel erg zuinig op

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close