Klassieke Lasagne, misschien wel het meest ultieme comfort food met al haar prachtige laagjes en heerlijke saus. Bovenop een knapperig laagje kaas om het helemaal af te maken. Vandaag helpen we je deze klassieker zelf te maken en geven we tips om de perfecte laagjes te krijgen!
Klassieke Lasagne
Het enige niet-klassieke wat ik altijd doe voor de perfecte lasagne, is waar ik de lasagne in bak. Niet in een ovenschaal, maar in een bakblik! Een cakeblik als ik een kleine lasagne maak en een brownie blik als ik voor een grotere ga. Deze heeft niet alleen een ideale vorm, het geleidt de warmte ook nog eens perfect!
De perfecte laagjes
- Tip 1: gebruik dunne laagjes. Je hoeft echt niet op elke laag een dikke laag saus te schenken die alles totaal bedekt. Door genoeg lagen te maken, heb je straks ook voldoende saus in je lasagne zitten.
- Tip 2: Laat de lasagne goed rusten. Ik weet het, het ruikt lekker, je hebt honger, maar geloof me: het is het wachten waard. Na ongeveer 15 minuten is je lasagne goed gerust en kan je niet alleen makkelijker snijden, maar blijven de laagjes ook goed zitten.
Sauzen voor een Klassieke Lasagne
Bij een klassieke lasagne horen wat mij betreft twee sauzen: een romige bechamelsaus en een lekkere stevige Bolognesesaus. Die laatste wil je niet te dun hebben, maar juist lekker dik. Zelf maak ik hem altijd in de Instant Pot, maar de gewone bereiding werkt ook prima. Dan ben je alleen een beetje langer bezig.
Kaas doe ik zelf alleen bovenop, tussen de laagjes heeft het echt geen extra kaas nodig. Geloof me!
Kan dit ook in de Instant Pot?
Deze vraag komt steeds vaker voorbij wanneer we op Flying Foodie een recept delen. Jullie weten het inmiddels al, Flying Foodie staat bekend om haar Nederlandse Instant Pot recepten. Dit recept kun je ook heel goed in de Instant Pot maken.
Je vindt het Instant Pot recept in mijn boek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” samen met nog 70 andere heerlijke recepten die je allemaal in je Instant Pot / Multicooker met hoge druk kan maken!
Pin dit recept voor Klassieke Lasagne!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Is het ook mogelijk om de recepten te printen? Ik werk graag vanaf een print en gebruik mijn tablet nooit in de keuken ik ben er namelijk heel erg zuinig op