Klassieke Tonijnsalade

Deel met vrienden en familie

Klassieke tonijnsalade is mijn favoriete vissalade voor op brood. Ik maak het al zolang als ik me kan herinneren, maar deelde mijn recept tot nu toe nog niet. Het is eigenlijk te simpel, maar zo ontzettend lekker!

Klassieke tonijnsalade

Klassieke tonijnsalade

Mijn versie van tonijnsalade is een basisrecept waar je heel goed mee kunt variëren. Op zichzelf al heel erg lekker, maar eens in de zoveel tijd varieer ik door bijvoorbeeld olijven toe te voegen, of stukjes appel en/of selderij voor wat extra knapperigheid, een chilipepertje voor wat pit, verse kruiden zoals dille, peterselie of koriander, een vleugje vadouvan of andere kruidenmix en ga zo maar door! Ook gek op tonijnsalade? Kijk dan ook eens bij onze andere recepten!

Wel vind ik het altijd belangrijk om niet teveel mayonaise te gebruiken. Het idee is dat je tonijn eet met mayo, en niet andersom.

Tonijnsalade zelf gemaakt

Vis in blik

Vis in blik wordt weer populairder. Een tijdlang was het niet bepaald trendy, maar we komen er allemaal weer achter dat het toch wel zijn voordelen heeft. Zo is het vaak een stuk goedkoper dan verse vis en kun je makkelijk een paar blikjes in je voorraadkast te bewaren. Ik hoef meestal niet naar de supermarkt als ik mijn klassieke tonijnsalade ga maken.

Door de veel langere houdbaarheid van vis in blik, is het ook een stuk duurzamer. De vis hoeft niet na een paar dagen alweer weggegooid te worden, omdat het niet meer goed is. Dubbel genieten dus van je klassieke tonijnsalade. Als je gaat voor een blikje met het MSC-keurmerk, dan weet je dat ook de vangst van de vis duurzaam is verlopen.

Doordat de tonijn direct op de boot wordt ingeblikt, blijft de voedingswaarde intact en is het dus net zo goed voor je als verse vis! Tel uit je winst.

Klassieke Tonijnsalade

Klassieke tonijnsalade is mijn favoriete vissalade voor op brood. Ik maak het al zolang als ik me kan herinneren, maar deelde mijn recept tot nu toe nog niet. Het is eigenlijk te simpel, maar zo ontzettend lekker!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels augurk in kleine blokjes
  • 0.25 rode ui
  • 1 snufje zout optioneel
  • 1 snufje peper

Instructies

  • Laat een blikje tonijn goed uitlekken en maak los met een vork.
    1 blikje tonijn
  • Snijd de rode ui fijn en de augurk in kleine blokjes. Laat goed uitlekken.
    2 eetlepels augurk, 0.25 rode ui
  • Meng dit samen met de mayonaise door de tonijn heen.
    2 eetlepels mayonaise
  • Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
    1 snufje zout, 1 snufje peper
Auteur: Mariska
calorieën: 88kcal
Gang: brunch, lunch
Keuken: Europees, Westers
Trefwoord: anjovis, broodsalade, tonijn, tonijnsalade

Nutrition

Calorieën: 88kcal | Carbohydrates: 0.5g | Protein: 8g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 18mg | Sodium: 207mg | Potassium: 88mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 42IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 13mg | Iron: 1mg

Pin deze Klassieke Tonijnsalade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden

Zelfgemaakte klassieke tonijnsalade op brood

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close