Klassieke tonijnsalade is mijn favoriete vissalade voor op brood. Ik maak het al zolang als ik me kan herinneren, maar deelde mijn recept tot nu toe nog niet. Het is eigenlijk te simpel, maar zo ontzettend lekker!

Klassieke tonijnsalade
Mijn versie van tonijnsalade is een basisrecept waar je heel goed mee kunt variëren. Op zichzelf al heel erg lekker, maar eens in de zoveel tijd varieer ik door bijvoorbeeld olijven toe te voegen, of stukjes appel en/of selderij voor wat extra knapperigheid, een chilipepertje voor wat pit, verse kruiden zoals dille, peterselie of koriander, een vleugje vadouvan of andere kruidenmix en ga zo maar door! Ook gek op tonijnsalade? Kijk dan ook eens bij onze andere recepten!
Wel vind ik het altijd belangrijk om niet teveel mayonaise te gebruiken. Het idee is dat je tonijn eet met mayo, en niet andersom.

Vis in blik
Vis in blik wordt weer populairder. Een tijdlang was het niet bepaald trendy, maar we komen er allemaal weer achter dat het toch wel zijn voordelen heeft. Zo is het vaak een stuk goedkoper dan verse vis en kun je makkelijk een paar blikjes in je voorraadkast te bewaren. Ik hoef meestal niet naar de supermarkt als ik mijn klassieke tonijnsalade ga maken.
Door de veel langere houdbaarheid van vis in blik, is het ook een stuk duurzamer. De vis hoeft niet na een paar dagen alweer weggegooid te worden, omdat het niet meer goed is. Dubbel genieten dus van je klassieke tonijnsalade. Als je gaat voor een blikje met het MSC-keurmerk, dan weet je dat ook de vangst van de vis duurzaam is verlopen.
Doordat de tonijn direct op de boot wordt ingeblikt, blijft de voedingswaarde intact en is het dus net zo goed voor je als verse vis! Tel uit je winst.
Pin deze Klassieke Tonijnsalade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden
