Kleine banketbolletjes gevuld met spijs

Deel met vrienden en familie

Kleine banketbolletjes gevuld met heerlijk spijs. Een perfect, lekker zoet, hapje voor tijdens de feestdagen. Lekker voor s’avonds op de bank met een lekkere bak warme chocolademelk en een kerstfilm

Deze banketbolletjes zijn ook nog eens heel makkelijk om mee te nemen. Naar je schoonfamilie bijvoorbeeld of gewoon mee naar kantoor. Lekker knapperig van buiten en lekker smeuïg zoet van binnen.

Het lekkerste worden deze mini banketstaafjes met zelfgemaakt spijs. Dit maak je gemakkelijk door 200 gram amandelmeel en 200 gram suiker samen met een medium groot ei, en de sap en het rasp van een kleine citroen met elkaar te vermalen tot spijs. Rol dit in plasticfolie en laat het een uur in de koelkast opstijven, voor je verder gaat met de maken van dit recept.

Voor deze smulbolletjes kun je zowel gebruik maken van bevroren als vers bladerdeeg. Zelf ga ik steeds vaker voor een rol vers deeg; het werkt makkelijker en stiekem ben ik te ongeduldig om te wachten tot het bladerdeeg ontdooid is.

Mini banketstaaf bollentjes

Ingrediënten banketbolletjes

Voor 12 tot 16 stuks

1 rol of een pak bladerdeeg (vers of ontdooid)
250 gr spijs
1 ei (of olie, mocht je geen ei willen gebruiken)
bigarreaux (oftewel gekonfijte kers)

Overige benodigdheden: bakplaat, bakpapier en een ronde steekvorm van ongeveer 7 cm

Bereiding banketbolletjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Steek rondjes van ongeveer 7 cm uit. Neem het spijs en rol er bolletjes uit ter grootte van een pingpongbal of een grote kerstomaat.
  3. Plaats op elk rondje bladerdeeg een balletje spijs en vouw de randjes naar binnen, totdat je een gesloten bolletje hebt.
  4. Klop het ei los en dip elk bolletje hier kort even in. Plaats ze met de vouwrandjes naar beneden op de bakplaat.
  5. Prik met een klein vorkje een paar gaatjes bovenin de banketbolletjes en plaats in het midden een halve gekonfijte kers.
  6. Bak de banketbolletjes in zo’n 10 tot 12 minuten mooi goudkleurig.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close