Alle kleuren van de regenboog brood!

Deel met vrienden en familie

Super kleurrijk regenboodbrood
Regenboog brood! Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Verrassend makkelijk te maken, in alle kleuren van de regenboog!

Ik ben gek op regenbogen, al die kleuren bij elkaar maken een vrolijk geheel. Eerder maakte ik al een regenboog flensjes taart, maar ik wilde meer en dus ging ik aan de slag met regenboogkoekjes en brood!

Ook al ziet het er niet zo uit, dit regenboog brood smaakt naar doodgewoon brood. Het is dus niet zoet en geschikt voor zowel zoetig als hartig beleg! De eerste paar happen zijn je hersenen nog wat in de war; die verwachten duidelijk een zoete smaak, zoals bijvoorbeeld cake. Maar laat je niet gek maken!

Regenboog brood recept

Regenboog brood

Ingrediënten regenboog brood

300 ml lauw warm water
snufje suiker
1 zakje gist (8 gr)

500 gr bloem
snufje zout

kleurstof

klein beetje olijfolie en wat extra bloem

Overige benodigdheden: Langwerpig cake blik

Bereiding

 1. Meng het snufje suiker samen met het gist door het lauw warme water heen. Laat dit even staan, tot het gist een beetje begint te schuimen.
 2. Zeef de bloem in een ruime kom, voeg hier een snuf zout en het water met gist aan toe. Roer goed door, tot je een deeg krijgt. Echt kneden hoeft nog niet; dat komt straks nog wel.
 3. Deel het deeg in een aantal porties. Ik ging zelf voor vijf kleuren (en dus vijf porties) en besloot niet alle kleuren even groot te maken. Het is jouw feestje.
 4. Doe een paar druppels kleurstof in ieder deegballetje; ik doe dat met een saté prikker. Kneed je kleurstof door het het deeg, totdat je mooie, egaal gekleurde en flexibele balletjes deeg krijgt. Ga door tot al je deeg gekleurd is.
 5. Rol elke gekleurde bal tot een sliert en plak deze slierten bij elkaar tot een soort worst. Draai de rol een paar keer en vorm een bal. Leg deze vrolijke deegbal in een kom, die je met een klein beetje olijfolie ingevet hebt. Laat dit deeg een uur reizen afgedekt met wat folie of een theedoek. Als het goed is, is je deeg nu twee keer zo groot!
 6. Vet je bakblik in en plaats hier je regenboog deeg in. Strooi een klein beetje bloem bovenop, dit zorgt ervoor dat de bovenkant niet te bruin bakt.
 7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats (zodra deze warm is) je brood in het midden van de oven. Bak je brood in 25 tot 30 minuten gaar. Laat je brood goed afkoelen voor je deze aansnijdt.

Geniet van je regenboog brood! Dit moet wel een feestje op tafel worden 🙂

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Haha, dat ziet er echt lekker feestelijk uit! Je kunt ook nog discodip door de roomkaas doen, dan is het helemaal een feestje. Leuke foto’s Mariska.

 2. Ik ga dit weekend met de kleinkruimels dit brood maken en dan hopen dat het net zo mooi wordt als die van jou 😉

  1. Kan haast niet mis gaan 🙂 Ben heel benieuwd hoe jullie brood is geworden.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close