Knapperige kipnuggets met een korst van Doritos

Deel met vrienden en familie

Kipnuggets met een korst van Doritos
Kipnuggets met een korstje van Doritos. Nee, dit is geen grap! Je kunt met een zak Doritos meer dan op de bank ploffen voor je favoriete serie. Het geeft een enorm knapperig korstje aan de kipnuggets en is ook nog eens ontzettend leuk om te maken.

Een Foodblog Swap is een swap waarbij een groep foodbloggers recepten van elkaar maakt. Ik deed deze maand voor het eerst mee en kreeg meteen Ohmydish.nl toegewezen. Dat is extra leuk, aangezien Veronique en ik al jaren elkaar ‘soort van’ kennen. Ik kon dus niet wachten om met één van haar recepten aan de slag te gaan.

Een recept uitkiezen uit de (enorme!!) lijst met recepten van Ohmydish was niet moeilijk. Al eerder had ik namelijk de kip met een korstje van chips gezien en met Veronique besproken dat ik dat echt een keer zou willen maken voor een ‘cheat day’. De foodblog swap bracht mij het ultieme excuus om het te gaan maken.

Veronique gebruikt in haar recept ribbel chips om het korstje van de kip te maken. Dit klonk al geweldig, maar het leek mij leuk om hetzelfde idee uit te voeren, maar dan met Doritos.

Knapperige kipnuggets met korst van doritos

Ingrediënten kipnuggets met korst van Doritos

2 kipfilets
zak Doritos
2 eieren
3 eetlepels bloem
zout en peper
2 à 3 liter zonnebloemolie

Deze Doritos kipnuggets zijn heerlijk met Aioli.

Bereiding kipnuggets met korst van Doritos

 1. Verwijder overtollige stukjes vet en rare peesjes van de kipfilet en snijd ze in blokjes. Niet te klein, ongeveer 2 centimeter.
 2. Neem je Doritos en verkruimel ze. Dit kun je met de hand doen, maar ik vond het het makkelijkste om dit met een vijzel te doen. Doritos zijn toch wel stevige chips.
 3. Neem drie diepe borden en plaats in één bord de verkruimelde Doritos, in de andere de bloem en in de laatste de twee eieren, die je meteen even los klopt.
 4. Haal elk stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de Doritos. Herhaal dit totdat alle stukjes kipfilet zijn omgetoverd tot kipnuggets.
 5. Verwarm de frituurpan (of een diepe pan met olie) tot 180 graden Celsius en bak hierin je Doritos kipnuggets, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Dit zal tussen de 3 à 4 minuten in beslag nemen.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Opgeslagen! dit ziet er echt ”oven”heerlijk uit!

  1. Haha ja he? Ze zijn zo ontzettend knapperig!

 2. Als.ik deze smiddags alvast klaar wilt maken kan ik deze dan savonds afbakken?

  1. Mariska Author says:

   De kans is dan groot dat je Doritos vochtig worden en niet meer knapperig bakken. Misschien als je de stukjes op een stuk keukenrol legt en dan goed luchtdicht bewaard.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close