Knapperige uienringen met bierbeslag!

Deel met vrienden en familie

knapperige uienringen met bierbeslag
Als je het mij vraagt moeten uienringen knapperig zijn van buiten en lekker zacht van binnen. Met een simpel bierbeslag en de juiste ui-soort, maak je ze in een handomdraai helemaal zelf.

Tijdens het kijken van Masterchef Australia kwamen er bij een kandidaat uienringen voorbij. En ik bedacht me, die heb ik lang niet meer gegeten! Vaak wanneer je ze in een restaurant of bar bestelt, zijn ze niet knapperig en dat vind ik zo’n afknapper, dat ik ze zelden meer bestel.

Witte uien & bier

Het geheim van een perfecte uienring is tweeledig: de juiste ui kiezen en het juiste beslag gebruiken. De juiste ui voor een uienring is wat mij betreft een witte ui. Die hebben een sterkere uiensmaak en je wilt natuurlijk wel dat je uienringen naar ui smaken, toch?

Voor het bierbeslag is het belangrijk dat je biertje goed koud is. Dit zorgt ervoor dat het beslag luchtiger wordt en daarmee knapperiger.

uienringen gefrituurd met bierbeslag

Ingrediënten Uienringen met bierbeslag

2 grote of 4 kleine (witte) uien
1 ei
180 gr bloem (+extra)
330 ml ijskoud bier
zout & peper
olie om te frituren

Bereiding

  1. Snijd de witte uien in ringen van ongeveer één centimeter en scheid de ringen van elkaar.
  2. Klop een ei samen met de bloem, het ijskoude bier en een snufje zout tot een beslag. Klop slechts tot het een beslag is, niet meer, want dan sla je de lucht er weer uit.
  3. Verwarm de olie tot 190 graden Celsius.
  4. Haal de uienringen door een beetje bloem en daarna door het beslag en daarna direct in de hete olie.
  5. Bak de uienringen in batches tot ze goudgeel en knapperig zijn. Ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken op een stuk keukenrol en besprenkel met zout en peper.

Tip: Maak je gebruik van een frituurpan, gooi de uienringen dan niet in het mandje, maar direct in de olie. Anders lekt het beslag er doorheen en wordt je olie alleen maar vuiler dan nodig.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close