Knoflookboter pasta met verse kruiden

Deel met vrienden en familie

Knoflookboter pasta is absoluut mijn lievelingspasta van het moment. Bomvol smaak en ook nog eens makkelijk binnen 20 minuten klaar. Echt een ideaal doordeweeks recept!

Je kunt deze pasta nog afmaken met chili voor wat extra pit. Parmezaan is ook erg lekker, maar om eerlijk te zijn is deze pasta rijk genoeg, zodat extra Parmezaan niet nodig is.

Knoflookboter pasta met verse kruiden

Je kunt verschillende soorten verse kruiden gebruiken voor deze heerlijke knoflookboter pasta, denk bijvoorbeeld aan:

  • Peterselie
  • Basilicum
  • Dragon
  • Bieslook
  • Dille
  • Salie

Dus eigenlijk alle verse kruiden die lekker zijn in ‘kruidenboter’. Het recept vraagt om twee bosjes kruiden totaal, maar je kunt natuurlijk 3 soorten gebruiken, en dan wat kleinere bosjes nemen.

De boter voor deze pasta kan elke soort boter zijn, maar zelf pak in mijn luxe Franse boter erbij. Als ik helemaal in een fancy stemming ben, kies ik truffelboter. Goed, maar dat is dus niet persé nodig. Ook met een huismerk roomboter of zelfs een vegan boter is deze pasta heel erg lekker.

Knoflookboter Pasta

Knoflookboter pasta is absoluut mijn lievelingspasta van het moment. Bomvol smaak en ook nog eens makkelijk binnen 20 minuten klaar. Echt een ideaal doordeweeks recept!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 250 gr pasta
  • 125 gr gezouten boter
  • 0.25 theelepel zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosjes verse kruiden bv peterselie, dille, bieslook, dragon, etc.
  • zout

Optionele extra's

  • citroenrasp rasp van de schil
  • chili

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook met een flinke hoeveelheid zout. Kook hierin de pasta beetgaar ('al dente'). Gooi niet je pastawater weg als je pasta klaar is, dat hebben we nog nodig.
  • Snijd ondertussen de kruiden fijn en pers je teentjes knoflook.
  • Smelt 4 minuten voor de eindtijd van je pasta je boter in een ruime pan. 2 minuten van tevoren mag de knoflook en zwarte peper erbij en fruit deze zacht aan.
  • Schep de gekookte pasta zo bij de boter in de pan. Schep er een paar eetlepels pastawater bij en roer goed door. Als je een mooie saus hebt, voegen we de verse kruiden toe en scheppen we alles nog eens door.
  • Maak eventueel af met vers geraspte citroenschil en chili vlokken! Zo simpel, maar zo lekker!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: knoflook, pasta, verse kruiden

Simpel maar zo lekker

Hier op Flying Foodie zijn wij helemaal gek op lekkere pasta, die snel klaar is. Neem eens een kijkje op deze post, met 5 snelle pasta recepten met spaghetti.

Pin deze Knoflookboter pasta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden. Bijvoorbeeld op een bord met allemaal pasta recepten. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Win-win situatie als het ons vraagt.

Knoflookboter pasta

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close