Knoflookcurry, hoe goed klinkt dat? In dit recept gaan 100 tenen knoflook! Oké, dan is het wel een heerlijk bijgerecht voor ruim vijf personen, je kunt dus ook met minder teentjes af. Deze knoflookcurry is heerlijk met rijst, maar nog veel lekkerder met verse naan. En, sta jij al te popelen om het te maken, of schrikken de vele teentjes je toch af?
De inspiratie voor dit recept komt uit het kookboek Made in India van Meera Sodha. Ik heb de bereiding iets aangepast, want mijn knoflooktenen gaarden lang niet zo snel als het volgens het recept zou moeten. Het gerecht vind ik echt helemaal passen in een uitgebreider Indiaas diner, maar je kunt de curry ook los als hoofdgerecht eten.
Het recept stond al een tijdje op mijn wensenlijstje, maar het pellen van 100 tenen knoflook hield me tegen. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor gevonden!
Hoe pel je snel heel veel knoflooktenen?
Het is voor dit recept belangrijk dat de teentjes heel blijven, dus de gebruikelijke ‘klap met de zijkant van een mes truc’ gaat helaas niet op deze keer. Een enkel teentje met een kneusje is geen probleem, maar het merendeel moet echt heel blijven. Je kunt de teentjes los maken en vervolgens schudden in een grote jampot of tussen twee schalen. Dit werkt wel beter met wat oudere tenen, dan met echt verse tenen.
Nog handiger en sneller is het om voor dit recept gepelde teentjes knoflook te kopen! Bij de Sligro verkopen ze grote potten Garlic Solution gepelde knoflooktenen, en die heb ik gebruikt. Inmiddels heb ik ook al teentjes gespot in de Amazing Oriental en kreeg ik foto’s door van potjes gepelde tenen die onder andere bij de Turkse supermarkt in de Javastraat in Amsterdam verkocht worden.
Knoflookcurry, ga je daar niet ontzettend van stinken?
Iedereen die wel eens een broodje shoarma heeft gegeten met net teveel knoflooksaus weet hoe je je daarna voelt. Droge mond, vervelende smaak in je mond en dan hebben we het nog niet eens over je adem. De volgende ochtend gaat het feest nog eens door, ook al poets je je rot. Niet zo gek dus dat veel van jullie mij vroegen of je niet onwijs gaat stinken als je knoflookcurry gaat eten die bijna alleen maar uit tenen knoflook bestaat. Het antwoord is gelukkig: nee! Doordat de knoflook wordt gesudderd gaat het scherpe eraf. De vervelende na-effecten van knoflook komen door rauwe knoflook en deze knoflook is goed gaar.
Doordat de tenen heel zijn ruikt je huis niet eens naar een knoflookexplosie, terwijl je aan het koken bent. Iets wat je misschien wel zou denken wanneer je aan het recept begint.
Pin deze Knoflookcurry met 100 knoflooktenen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Lekker kruidig receptje. Dank hiervoor!
Graag gedaan Navid 🙂
We zijn hier thuis aangenaam verrast door dit recept, wat ontzettend lekker!