Knolselderij frietjes uit de oven

Deel met vrienden en familie

Op zoek naar een gezond alternatief voor frietjes? Probeer dan zeker deze knolselderij frietjes eens uit. Heel makkelijk klaar te maken in je oven. Deze frieten zijn behalve heerlijk ook nog eens vegan, koolhydraatarm, glutenvrij en passen binnen een paleo dieet!

De kruiden zoals genoemd in mijn recept, cayennepeper en komijnzaad,  zijn op het moment mijn favoriete combinatie voor knolselderij frietjes. Maar je kunt hier zelf alle kanten mee op. Ook frietjes met alleen wat olie en zout zijn erg lekker of ga eens voor paprikapoeder en gemalen komijnzaad.

Heb je nog knolselderij over? Kijk dan eens bij onze andere knolselderij recepten, ik ben namelijk echt fan van deze gekke knol!

Knolselderij frietjes uit de oven

Ingrediënten Knolselderij frietjes

Friet voor twee personen
1 knolselderij
eetlepel olie
cayennepeper
gemalen komijnzaad
1 flinke snuf zeezout

extra benodigdheden: bakplaat of ovenschaal, bakpapier en een scherp mes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselderij en snijd hem in plakken. Dit is even een klusje, een scherp mes is je vriend. Het meest eenvoudig vind ik het om hem eerst grof in stukken te snijden en dan aan de schil te beginnen. De gekke onderkant met al die rare wortels kun je weg laten.
  3. Snijd de plakken knolselderij in frietvorm, die allemaal ongeveer even groot zijn en plaats de frietjes in een grote kom.
  4. Voeg olie, cayennepeper, gemalen komijnzaad en een flinke snuf zeezout toe en hussel het geheel goed door. Alle frieten moeten lekker bedekt zijn met olie en kruiden. Ik doe dit zelf altijd graag met mijn handen, dat werkt het snelst en makkelijkst.
  5. Verspreid de knolselderij reepjes over de bakplaat en bak ze in 20 à 30 minuten gaar.

Eet smakelijk! Lekker met een zelfgemaakte aioli of bbq-saus.

Pin deze Knolselderijfrietjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Knolselderij friet

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Disseldorp says:

    Hoi hoi ik heb de frites van knolselderij gemaakt ,,maar ze worden niet knapperig ,,wat doe ik verkeerd ,,de smaak opzich is goed ,,effe langer in de oven werkte ook niet ,,hoor het graag groeten

    1. Hi! Dit kan verschillende oorzaken hebben namelijk: Je frietjes zijn te dik gesneden, je olie is niet goed verdeeld, je oven wordt niet warm genoeg of je heb de frieten al in de oven gelegd terwijl de oven nog niet op temperatuur was.

      1. Een andere optie is trouwens, mits je oven deze stand heeft, de hete lucht aan te zetten.

  2. Mmm… wij hebben ze vanavond gehad van een halve overgebleven knolselderij. Ze waren heerlijk! Maar… ook slapjes. Ik heb de temperatuur nog wat opgehoogd en de grill nog een poosje aan gehad, maar dat hielp niet. Of zal het komen doordat het geen verse knol meer was? Hij lag nl. al bijna een week in vershoudfolie, maar zonder schil in de koelkast te wachten op verwerking.

    1. Hi Trijntje dat kan best zo zijn, heb ik zelf ook wel eens gehad. Het kan ook zo zijn dat je oven niet zo warm is als hij aangeeft. Soms helpt het ook om de hete lucht aan te zetten.

  3. Een andere reden voor frietenslapte kan zijn, dat de frieten op elkaar liggen. Knolselderij bevat relatief veel vocht en dat moet kunnen verdampen (daarom inderdaad die hete lucht functie, dan circuleert de lucht en kan het vocht afgevoerd worden). Dus als je de frieten op een bakplaat legt, spreid ze dan goed uit en zorg dat ze ruimte hebben om hun vocht kwijt te kunnen.

    (Ook heerlijk met schijfjes bospeen en blaadjes salie, of met gerookt paprikapoeder).

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close