Knolselderij Stamppot met Taleggio en Spinazie

Deel met vrienden en familie

Knolselderij-stamppot is een heerlijke, koolhydraatarme stamppot. We maken ‘m net even wat spannender, door naast de spinazie, ook taleggio en zongedroogde tomaten toe te voegen.

Knolselderij stamppot met taleggio en spinazie

Deze stamppot heeft het allemaal: hij is romig, hartig en smaakvol tegelijk. Wat ‘ie niet heeft, zijn veel koolhydraten; het is een koolhydraatarme stamppot. Dus ook als je op je koolhydraten let, is het mogelijk om van een lekkere stamppot te genieten.

Wil jij toch liever wat meer koolhydraten? Vervang dan de helft van de knolselderij door 400 gr aardappelen. Deze kook je gewoon, zoals je dit altijd bij een stamppot doet.

Kan dit ook in de Instant Pot?

Deze vraag komt steeds vaker voorbij wanneer we op Flying Foodie een recept delen. Jullie weten het inmiddels al, Flying Foodie staat bekend om haar Nederlandse Instant Pot recepten. Dit recept kun je ook heel goed in de Instant Pot maken.

Je vindt het Instant Pot recept in mijn boek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” samen met nog 70 andere heerlijke recepten die je allemaal in je Instant Pot / Multicooker met hoge druk kan maken!

Cover Flying Foodie's multicooker kookboek

Knolselderij stamppot met taleggio en spinazie

Knolselderij-stamppot is een heerlijke, koolhydraatarme stamppot. We maken 'm net even wat spannender, door naast de spinazie ook taleggio en zongedroogde tomaten toe te voegen.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks knolselderij
  • 8 stuks zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout
  • 300 gr taleggio
  • 400 gr babyspinazie

Instructies

  • Schil de knolselderij, snijd in plakken, vervolgens in repen en tot slot in blokjes.
    2 stuks knolselderij
  • Snijd ook de zongedroogde tomaten in reepjes en pers de teentjes knoflook uit.
    8 stuks zongedroogde tomaten, 2 teentjes knoflook
  • Doe de knolselderij in een pan en vul aan met water. Zet op het fornuis.
  • Breng met een snuf zout aan de kook en laat zachtjes koken, tot de knolselderij gaar is. Dit is afhankelijk van de grootte van je stukjes, 15 tot 20 minuten.
    1 snuf zout
  • Snijd ondertussen de taleggio in blokjes.
    300 gr taleggio
  • Giet af en voeg de blokjes taleggio, zongedroogde tomaten, knoflook, peper en de spinazie toe. Roer door en zet een deksel op de pan, ongeveer 3 tot 4 minuten.
    1 snuf peper, 400 gr babyspinazie
  • Haal de deksel van de pan en stamp alles goed door!

Notities

Liever toch wat meer koolhydraten? Vervang dan de helft van de knolselderij door 400 tot 500 gram aardappels!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: koolhydraatarm, stamppot

Pin dit recept voor Knolselderij Stamppot met Taleggio en Spinazie!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close