Knolselderijpuree, verrassend lekker bijgerecht

Deel met vrienden en familie

Knolselderijpuree is een heerlijke groentepuree waarmee je een gerecht net even wat extra’s kan geven. Eenvoudig te maken en daarmee een perfect bijgerecht.
De puree is heerlijk zacht van smaak en ziet er een stuk beter uit dan die lelijke knol die je in de supermarkt ziet liggen!

Van knolselderij kun je behalve lekkere koolhydraatarme puree ook heel goed frietjes, soep of een frisse salade maken.

kha puree van knolselderij

Ingrediënten Knolselderijpuree

flinke klont boter
1 sjalot
1 teen knoflook
500 gr knolselderij (gewogen na het snijden)
0.5 blokje bouillon (vega of kip)
3-6 eetlepels room (voor vegan combineert cashew- of hazelnootmelk erg lekker)

water, zout, peper

Overige benodigdheden: Nutribullet, blender, staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Snijd en schil de knolselderij. Zelf snijd ik eerst plakken, dan verwijder ik de schil met een dunschiller en maak ik er vervolgens blokjes van.
  2. Snijd een sjalot en een teentje knoflook fijn. Aangezien ik toch zo al mijn machine vies ga maken, gebruik ik die ook voor mijn ui en knoflook. Beetje lui mag af en toe wel toch?
  3. Smelt een flinke klont boter in een stevige pan waar een deksel op kan en fruit hierin je sjalot/knoflook mix, ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg je knolselderij toe en bak lekker mee, ongeveer 3 minuten.
  5. Verkruimel een half blokje bouillon en schenk er water bij, zodat de blokjes knol in een laagje van een 1 tot 2 centimeter staan. Dus net niet helemaal onder. Breng aan de kook, zet zachter, zodat het net nog borrelt en plaats een deksel op de pan. Laat dit 10 minuten stoven.
  6. Schep de knolselderij uit de pan en pureer dit met 2 eetlepels room. Voeg beetje bij beetje room toe, totdat je de juiste dikte hebt. Niet iedereen wilt zijn puree even dik en het ligt er ook maar net aan hoeveel bouillon je mee schept.
  7. Proef en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Liever een neutrale puree, die ook nog eens witter van kleur is? Gebruik dan melk om te stoven en bak de knolselderij niet mee.

Knolselderijpuree

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close