Koekjes met lemon curd

Koekjes met lemon curd. Met dit snelle deeg, klaar in 10 minuten (en het hoeft niet te rusten), bak je vliegensvlug heerlijke zachte brosse koekjes, met een zoetzure citroenvulling van lemon curd, die smelten in je mond!

Koekjes met lemon curd

Eigenlijk bak ik bijna nooit koekjes. Het lijkt me vaak veel werk en je moet vaak een uur extra wachten omdat het deeg in de koelkast moet rusten. Toen ik voor de Foodblog Swap mocht neuzen bij Eef Kookt Zo kwam ik haar simpele recept voor koekjes met passievrucht tegen. Een super simpel deegje, dat zonder te rusten gebakken kan worden. Lekker snel en daarnaast ook nog eens simpel in kleine hoeveelheid te maken. Dit deegje geeft 12 koekjes, goed behapbaar. Uiteraard maak je heel makkelijk een dubbele hoeveelheid, maar pas op: ze zijn gevaarlijk lekker!

Ik besloot als twist geen passievrucht maar lemon curd te gebruiken. Je kunt lemon curd heel simpel zelf maken (ook in de Instant Pot!), maar het werkt ook met een potje uit de winkel.

Koekjes met lemon curd hap

Samen koekjes bakken

Doordat ze zo makkelijk te maken zijn en geen ei of andere rauwe producten bevatten kun je lekker van het deeg snoepen. Helemaal kidsproof dus. Balletjes rollen van het deeg, om vervolgens met je duim er een koekje van te maken: dat is natuurlijk goed te doen door de kleintjes.

Koekjes met lemon curd

Heerlijke zachte koekjes met lemon curd. Een fantastische combinatie van zacht zoet en een tikje zuur.
Porties 12 koekjes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Apparatuur

  • Hand- of standmixer

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 35 gr poedersuiker
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 1 snuf zout
  • 125 gr bloem
  • 25 gr maizena
  • 1 theelepel rasp van de schil van citroen
  • 75 gr lemon curd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stukje bakpapier.
  • Klop de boter, poedersuiker en het vanille extract met een mixer tot een luchtig geheel.
  • Meng beetje bij beetje de bloem, maizena, citroenrasp en een snuf zout door het beslag, tot je een mooi dik deeg hebt. Als het niet met je mixer bij elkaar komt, kneed het dan met je hand nog even bij elkaar.
  • Vorm 12 gelijke bolletjes en leg deze op de bakplaat.
  • Druk met je duim een kuiltje in elk koekbolletje en vul met lemon curd. Niet teveel, want dan heb je kans dat het overstroomt in de oven.
  • Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten in het midden van de oven gaar.
Auteur: Mariska
Gang: sweet, Zoetigheid
Trefwoord: citroen, koekjes, zoet

Pin deze Koekjes met lemon curd!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Koekjes met lemon curd pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close