Koffie Panna Cotta met gekarameliseerde noten

Deel met vrienden en familie

Pannacotta met koffie
Koffie na het diner? Wat dacht je van een heerlijke Koffie Panna Cotta en een lekker reepje gekarameliseerde noten! Klinkt best goed toch?

Wie mij al wat langer volgt weet dat je mij niet gelukkig kan maken met een grote kop warme koffie. Nee, geef mij maar gewoon een mok kruidenthee. Wat ik dan wel weer heel lekker vind, is de smaak en geur van koffie! Deze heerlijke panna cotta met koffie is daar een goed voorbeeld van. Wel de lusten, maar niet de lasten zeg maar 😉

Zoals elke panna cotta is ook deze heel makkelijk te maken. Het meeste werk is nog het geduld opbrengen om ze goed op te laten stijven. Het liefst maak ik dit toetje dan ook een dag van tevoren.

Koffie panna cotta

Ingrediënten koffie panna cotta

voor vier toetjes
3 blaadjes gelatine
200 ml melk
300 ml ongeslagen room
30 g suiker
1 à 2 theelepels instant koffie

Overige benodigdheden:
4 panna cotta vormpjes of vier glaasjes

Optioneel voor de gekarameliseerde noten:
suiker
zeezout
noten
vel bakpapier

Bereiding van de koffie panna cotta

  1. Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Het water moet echt koud zijn, anders smelt de gelatine direct.
  2. Verwarm melk, ongeslagen room, suiker en instant koffie tot het net niet kookt (beginnende borrel) en roer rustig door, zodat er geen klontjes instant koffie over blijven.
  3. Knijp het water uit de gelatine blaadjes en roer dit door het warme room/koffie mengsel heen. Verdeel dit over je vier glazen of potjes.
  4. Laat de koffie panna cotta 4 tot 6 uur opstijven in de koelkast, nog beter de hele nacht!

Koffie combineert echt heel erg lekker met gesuikerde of gekarameliseerde noten. Deze kun je natuurlijk kan en klaar kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag!

  1. Verwarm een paar lepels witte suiker in een pan met een gelijke hoeveelheid water. Breng het aan de kook (niet roeren) en je zult zien dat het water van doorzichtig, naar wittig, naar doorzichtig en uiteindelijk licht bruin begint te worden.
  2. Zodra dit gebeurt haal je de pan van het vuur en roer je er direct de noten en eventueel wat zeezout doorheen. Giet de noten op een stukje bakpapier, druk alle nootjes goed naar beneden en laat goed afkoelen. Snijd ze wanneer ze helemaal zijn afgekoeld in reepjes.

Belangrijk: Loop niet weg tijdens het maken van karamel en zit er nooit aan met je handen, het wordt ontzettend heet en het blijft ook heel erg lang heet. Weersta de verleiding om te gaan roeren; roeren zorgt voor suikerkristallen en dat is nou net niet wat je wilt.

Eet smakelijk! Ben jij ook zo gek op de smaak van koffie?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dit ziet er echt top uit, als echte koffielover moet ik ook maar eens aan de slag met dit recept.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close