Deze koffie smoothie met banaan en dadels is op het moment helemaal een hype. Iedereen op TikTok maakt ‘m en in veel hippe koffiezaakjes kun je deze smoothie bestellen. Door de dadels even in de koffie te laten wellen, voordat we de koffie smoothie maken, krijgt het een heerlijke, bijna karamelachtige, smaak. Vaak wordt het aangeprezen als drankje zonder suiker, maar is dat ook zo?
Koffie smoothie met banaan en dadels
Als liefhebber van ijskoffie heb ik veel recepten voor deze heerlijke drankjes online staan. Ik twijfelde of ik dit recept ook een ‘ijskoffie’ kan noemen. Uiteindelijk ben ik toch voor de naam smoothie gegaan, door de toevoeging van fruit. Die smaak komt namelijk meer naar voren dan de koffie. Door de romigheid van de banaan zou je het zelfs bijna een milkshake kunnen noemen! Dit effect wordt nog meer versterkt wanneer je gebruik maakt van een bevroren banaan.
Is dit een suikervrije smoothie?
Ja en nee. Het ligt eraan wat je als ‘suikervrij’ beschouwd. Vaak wordt er tegenwoordig met suikervrij bedoeld dat er geen toegevoegde geraffineerde suikers in zitten. Er mogen dan wel natuurlijke suikers in het drankje zitten. Door de banaan en de dadels is dit drankje heerlijk zoet, die zoetheid komt uit de natuurlijke suikers, die je in zowel dadels, als bananen vindt. Afhankelijk van de grootte van je banaan en dadels, komt de hoeveelheid suiker per 100 ml op ongeveer 50 gram. Persoonlijk zou ik dit drankje dan ook zien als een lekkere, zoete traktatie of een lekker zoet ontbijtje!
Pin dit recept voor Koffie smoothie met banaan en dadels!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.