Koffielikeur van Gebruikte Koffiebonen

Deel met vrienden en familie

Gooi je koffieprut niet meer weg, maar maak er ontzettend lekkere likeur van. Koffielikeur van gebruikte koffiebonen is lekker en duurzaam! Naast koffiebonen zou je ook gewoon gebruikte gemalen koffie of zelfs koffiecupjes kunnen gebruiken.

Koffielikeur van gebruikte koffiebonen

Het maken van koffielikeur van gebruikte koffiebonen is echt heel makkelijk. Je mengt je koffieprut met suiker en alcohol en laat dat staan. Je zou naast koffie ook smaakmakers zoals vanille, kaneel of bijvoorbeeld sinaasappelschil kunnen toevoegen. Na verloop van tijd haal je alles door een zeef en tadaaa: koffielikeur.

Koffielikeur van gebruikte koffie bonen

Likeur maken van je gebruikte koffiebonen is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens duurzaam. In plaats van je bonen na gebruik weg te gooien, gebruik je ze nog eens. Je zou je koffieprut ook kunnen gebruiken voor een natuurlijke scrub (met suiker en kokosolie) of als voeding voor je planten. Koffiedik is namelijk licht zurig en veel planten doen het goed op een licht-zure grond.

En vind je het leuk om je eigen likeur te maken, kijk dan ook eens bij onze homemade limoncello en Mars-wodka recepten!

Koffieprut

Voor dit recept heb je gebruikte koffiebonen nodig, oftewel koffieprut. Natuurlijk kun je eerst wat lekkers maken van de koffie die je trekt van die koffiebonen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Koffielikeur van gebruikte koffiebonen

Gooi je koffieprut niet meer weg, maar maak er ontzettend lekkere likeur van. Koffielikeur van gebruikte koffiebonen is lekker en duurzaam! Naast koffiebonen zou je ook gewoon gebruikte gemalen koffie of zelfs koffiecupjes kunnen gebruiken.
Porties 12 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
14 dagen

Ingrediënten

  • 5 eetlepels koffieprut
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 500 ml wodka

Instructies

  • Neem een pot en schep hier de koffieprut en kristalsuiker in. Roer goed door en sluit de pot. Zet dit weg op een donkere plek voor 24 uur. Roer zo nu en dan door met een schone lepel.
    5 eetlepels koffieprut, 5 eetlepels kristalsuiker
  • Voeg de wodka toe, sluit de pot en schud zachtjes heen en weer zodat alles mengt.
    500 ml wodka
  • Laat dit een paar dagen trekken op een donkere plek, schud zo nu en dan het potje heen en weer.
  • Haal je koffielikeur door een fijne zeef en eventueel een koffiefilter.

Notities

Je kunt aan deze likeur heel goed extra smaken toevoegen. Probeer het bijvoorbeeld eens met vanille, kaneel of bijvoorbeeld sinaasappelschil!
 
Auteur: Mariska
Gang: Drankje
Keuken: wereldkeuken
Trefwoord: alcohol, Koffie, likeur

Pin dit recept voor Koffielikeur van gebruikte koffiebonen

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koffielikeur van koffieprut van koffiebonen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close