Gooi je koffieprut niet meer weg, maar maak er ontzettend lekkere likeur van. Koffielikeur van gebruikte koffiebonen is lekker en duurzaam! Naast koffiebonen zou je ook gewoon gebruikte gemalen koffie of zelfs koffiecupjes kunnen gebruiken.
Koffielikeur van gebruikte koffiebonen
Het maken van koffielikeur van gebruikte koffiebonen is echt heel makkelijk. Je mengt je koffieprut met suiker en alcohol en laat dat staan. Je zou naast koffie ook smaakmakers zoals vanille, kaneel of bijvoorbeeld sinaasappelschil kunnen toevoegen. Na verloop van tijd haal je alles door een zeef en tadaaa: koffielikeur.
Likeur maken van je gebruikte koffiebonen is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens duurzaam. In plaats van je bonen na gebruik weg te gooien, gebruik je ze nog eens. Je zou je koffieprut ook kunnen gebruiken voor een natuurlijke scrub (met suiker en kokosolie) of als voeding voor je planten. Koffiedik is namelijk licht zurig en veel planten doen het goed op een licht-zure grond.
En vind je het leuk om je eigen likeur te maken, kijk dan ook eens bij onze homemade limoncello en Mars-wodka recepten!
Koffieprut
Voor dit recept heb je gebruikte koffiebonen nodig, oftewel koffieprut. Natuurlijk kun je eerst wat lekkers maken van de koffie die je trekt van die koffiebonen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
Pin dit recept voor Koffielikeur van gebruikte koffiebonen
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.