Kokos panna cotta met mango, want zeg nou zelf: wie is er nou niet gek op een toetje met room en fruit? Mij mag je hier in ieder geval voor wakker maken. Waan je even in de tropen, met dit heerlijke dessert.
Kokos panna cotta
Voor deze tropische panna cotta gaan wij in dit recept voor 50/50 kokosmelk en slagroom. Je kunt dit nagerecht ook heel eenvoudig helemaal lactosevrij maken, door alleen kokos te gebruiken. Gebruik dan wel voor minimaal de helft vette, dikke kokos (kokos crème), anders krijg je een waterige pudding, in plaats van een rijke en romige panna cotta. Wil je het vegan maken? Dan zul je de gelatine moeten vervangen door agar agar.
Mangosaus
Alleen kokos panna cotta is natuurlijk een beetje saai. We maken dit toetje helemaal af met een super simpele mangosaus. Zo simpel, dat we eigenlijk alleen maar mango nodig hebben. Na het blenden proef je even en voeg je als je mango erg zuur is wat honing of agave toe en als hij juist te zoet en weeïg is, fix je dat met een kneepje limoen.
Hou jij van pit? Dat heb ik een gekke, maar super lekkere tip voor je: spuit een beetje Sriracha over je panna cotta. Heeeeeerlijk!!
Pin deze Kokos panna cotta met mango!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.