Kokos panna cotta met mango

Deel met vrienden en familie

Kokos panna cotta met mango, want zeg nou zelf: wie is er nou niet gek op een toetje met room en fruit? Mij mag je hier in ieder geval voor wakker maken. Waan je even in de tropen, met dit heerlijke dessert.

Kokos panna cotta

Voor deze tropische panna cotta gaan wij in dit recept voor 50/50 kokosmelk en slagroom. Je kunt dit nagerecht ook heel eenvoudig helemaal lactosevrij maken, door alleen kokos te gebruiken. Gebruik dan wel voor minimaal de helft vette, dikke kokos (kokos crème), anders krijg je een waterige pudding, in plaats van een rijke en romige panna cotta. Wil je het vegan maken? Dan zul je de gelatine moeten vervangen door agar agar.

Kokos panna cotta

Mangosaus

Alleen kokos panna cotta is natuurlijk een beetje saai. We maken dit toetje helemaal af met een super simpele mangosaus. Zo simpel, dat we eigenlijk alleen maar mango nodig hebben. Na het blenden proef je even en voeg je als je mango erg zuur is wat honing of agave toe en als hij juist te zoet en weeïg is, fix je dat met een kneepje limoen.

Hou jij van pit? Dat heb ik een gekke, maar super lekkere tip voor je: spuit een beetje Sriracha over je panna cotta. Heeeeeerlijk!!

Kokos panna cotta

Kokos panna cotta met mango, want zeg nou zelf, wie is er nou niet gek op een toetje met room en fruit? Mij mag je hier zeker voor wakker maken. Waan je even in de tropen, met dit heerlijke dessert.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Opstijven in de koelkast 4 uur

Kookgerei

  • 4 panna cotta vormpjes of 4 kleine glaasjes
  • huishoudfolie

Ingrediënten

  • 3 gelatine blaadjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 ml slagroom ongeklopt
  • 45 gr suiker
  • 0.5 theelepel vanille extract

voor de mango saus

  • 1 mango

Instructies

  • Week de gelatine blaadjes in een schaaltje met koud water. Als je warm water gebruikt zal de gelatine meteen smelten en dat wil je niet.
  • Meng kokosmelk, slagroom, suiker en vanille extract kort met elkaar in een steelpan.
  • Zet het pannetje op het vuur en verwarm deze tot het net kookt. Haal het vervolgens direct van het vuur af.
  • Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de warme mix heen.
  • Giet in je vormpjes of glazen en dek af met huishoudfolie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
  • Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Dip ze dan even in een schaaltje met warm water, voordat je ze omkeert. Zo komen ze gemakkelijk los!

mangosaus

  • Vlak voor het serveren maken we de mango saus. Snijd het vruchtvlees in blokjes en pureer. Pas de smaak eventueel aan met honing, agavesiroop of suiker als je mango te zuur is of juist met limoen als de mango te zoet is.
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, nagerecht, toetje
Keuken: fushion, Italiaans
Trefwoord: basis recept, kerst, kerst dessert, kerst zoet, mango, panna cotta, room

Pin deze Kokos panna cotta met mango!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kokos panna cotta met mango

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close