Kokos pompoensoep met kerrie

Kokos pompoensoep met kerrie is een heerlijke herfstige, maar toch ook tropische soep. Vandaag deel ik deze super snelle en simpele manier om pompoensoep te maken, met een heerlijke romige kokos- én kerriesmaak.

Kokos pompoensoep met kerrie

Eet deze soep als heerlijk vullende maaltijdsoep of kies voor een kleine kom bij de lunch. Zonder dat je het door hebt krijg je heel veel groente binnen. Deze soep is naast lekker, ook nog eens vegan, glutenvrij, paleo, koolhydraatarm en ontzettend kidsproof!

Wil je meer kokossmaak aan je pompoensoep? Voeg dan aan het eind een sachet santen en/of wat geroosterde kokos toe en pureer dit samen met de soep. Dit geeft een diepere kokossmaak.

pompoensoep met kerrie en kokok

Meer recepten met pompoen

Kun jij net als wij geen genoeg krijgen van pompoen? Dat heb je geluk, want wij hebben nog veel meer recepten met pompoen! Een kleine greep uit de selectie:

Kokos pompoensoep met kerrie

Kokos pompoensoep met kerrie is een heerlijke herfstige, maar toch ook tropische soep. Vandaag deel ik deze super snelle en simpele manier om pompoensoep te maken, met een heerlijke romige kokos- én kerriesmaak.
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min

Equipment

  • Staafmixer, blender of NutriBullet
  • Instant Pot (optioneel)

Ingrediënten

  • 1 flespompoen ongeveer 1,5 kilo
  • 3 teentjes knoflook mag altijd meer
  • 1 ui middelgroot
  • 1 royale duim verse gember
  • 2 eetlepels kerrie
  • 500 ml bouillon groente- of kip als je niet voor vegan gaat

Om af te maken

  • 500 ml kokosmelk
  • 1 handje geroosterde kokos (optioneel)
  • zaden en pitten naar keus (optioneel)

en natuurlijk

  • kokosolie of olijfolie
  • zout & peper

Instructies

Voorbereiding

  • Was de flespompoen goed. Snijd in stukken, we laten de schil er deze keer op. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en gember grof en de knoflook fijn.

Bereiding normale pan

  • Verwarm wat olie in een soeppan en fruit hier de ui in aan. Voeg gember, kerrie en knoflook toe, deze mogen ook nog een minuut mee fruiten.
  • Pompoen erbij, terwijl je steeds goed omschept bak je deze nog 2-3 minuten mee.
  • Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Laat het zachtjes koken tot de pompoen zacht is, ongeveer 20 minuten. Ga nu naar de 'afmaken' stap in het recept.

Bereiding in de Instant Pot

  • Selecteer de SAUTE optie op je Instant Pot en verwarm hierin de olie. Fruit hier vervolgens de ui ongeveer 2-3 minuten in aan en daarna nog even kort de knoflook.
  • Voeg de pompoen, kerrie en gember toe en roer goed door. Bouillon erbij en nog een keer goed doorroeren.
  • CANCEL de saute stand. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 6 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, gaan we meteen voor een QR (Quick Release). Zet het ventiel open (kijk uit voor de hete stoom!) en maak de pot open als de druk er helemaal vanaf is.

Afmaken

  • Pureer alles met een staafmixer. Een blender of een NutriBullet werken ook prima, maar met een staafmixer kan alles gewoon in de pan blijven.
  • Schenk de kokosmelk bij de pompoensoep en roer goed door. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Schep in diepe borden of kommen en garneer met geroosterde kokos, en eventueel nog wat zaden en noten.

Notities

  • Zijn jouw pompoenblokjes nog bevroren of heel groot? Ga dan voor 7 minuten HP.
  • Als je de kokosmelk al meteen bij de soep in de Instant Pot doet, is de kans groot dat dit gaat schiften.
  • Je kunt kokosmelk ook door andere 'melk'-soorten vervangen.
Auteur: Mariska
calorieën: 150kcal
Gang: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: Instant Pot, kerrie, kokos, Pompoen, Soep

Nutrition

Calories: 150kcal

Pin deze Kokos pompoensoep met kerrie

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

 pompoensoep met kokos enkerrie

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close