Kokosmakronen met Rum Rozijnen Marcipano

Deel met vrienden en familie

Rum Rozijn Makronen Ballen Marcipano

Deze rum rozijn kokosmakronen zijn om je vingers bij op te eten! Geloof het of niet, deze zijn super makkelijk te maken. Ideaal voor de beginnende of luie kok!

Laatst mocht ik kennis maken met een voor mij nieuw product: Marcipano –  smeerbare marsepein. Om eerlijk te zijn was ik niet direct enthousiast toen ik dat hoorde; er zou vast wel troep in zitten om het marsepein smeerbaar te krijgen en vol met chemische smaakstoffen zitten. De nieuwsgierigheid won het van de argwaan en wat blijkt? Ik zat er helemaal naast.

Hoewel het merk voor mij nog helemaal nieuw was, hebben ze inmiddels al een flinke staat van dienst. Zo zijn ze met hun chocoladetruffels hofleverancier en gaan ze samenwerkingen aan met een aantal musea en bekende merken, zoals bijvoorbeeld Jack Daniels. Op dit moment hebben ze online webshop en een concept store in Laren, maar binnenkort openen ze ook een winkel op Schiphol (achter de douane).

Marcipano is niet alleen lekker om op je brood te smeren, maar je kunt er ook heerlijk mee koken en bakken. Na uitgebreid proeven begon het bij mij meteen te kriebelen en ik besloot aan de slag te gaan met mijn eigen recept. Er zijn, naast de naturel smaak, 10 verschillende smaken, waarvan Malaga (rum rozijnen) mijn favoriet is.

In dit recept maak ik gebruik van de Marcipano smaak Malaga, omdat ik dat een heerlijke combinatie vind met kokos. In principe zou je elke Marcipano smaak kunnen gebruiken.

Rum Rozijn Makronen Ballen Marcipano

Rum Rozijn Makronen Ballen Marcipano

Benodigdheden Rum Rozijnen Kokosmakronen

Voor ongeveer 12 makronen
150 gr kokosrasp
2 eiwitten
3 flinke lepels Malaga Marcipano spread (o.a. hier te koop)
Snufje zout

Pure chocolade (optioneel)

Bereiding Rum Rozijnen Kokosmakronen

  1. Roer in een flinke kom het eiwit, de Marcipano en het zout goed door elkaar. Blijf roeren totdat de Marcipano helemaal is opgelost. Voeg vervolgens de kokosrasp toe en meng het geheel goed.
  2. Dek af en plaats de kom voor minimaal 30 minuten in de koelkast. Je mag het natuurlijk ook langer laten staan, bijvoorbeeld een hele nacht.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden, terwijl je van het kokosmengsel kokosmakronen vormt. Je kunt hier twee lepels of een ijsschep voor gebruiken, maar zelf doe ik het gewoon met mijn handen. Beetje stevig bij elkaar drukken, anders vallen ze helemaal uit elkaar.
  4. Bak de balletjes ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze mooi goud bruin zijn.

Ben je meer op zoek naar gezonde kokoskoekjes of niet in het bezit van Marcipano? Kijk dan ook eens bij mijn recept voor Gezonde Makroon Balletjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close