Kokosrijst met een vleugje limoen

Deel met vrienden en familie

Kokosrijst is zo lekker, dat je het wel elke dag zou willen eten. De perfecte tegenhanger van een kruidig gerecht.

Koken in kokosmelk of in water
Er zijn grofweg twee manieren om deze kokosrijst te maken. Door het te koken zoals gewoonlijk, in water, en dan de kokosrasp toe te voegen. Of door de rijst in zijn geheel te koken in kokosmelk. Dat laatste geeft een extra kokostouch aan het gerecht. Het is aan jou de vraag hoe kokos je de rijst wilt hebben!

Wat eet je bij kokosrijst?
Kokosrijst zo alleen is een beetje saai. Je kunt het heel goed gebruiken in een poké of buddha bowl. De rijst past heel goed bij de Aziatische keuken, bijvoorbeeld bij Thaise rode curry spiesjes, maar het is ook heel lekker met sperzieboontjes en satésaus.

Kokosrijst

Ingrediënten kokosrijst

200 g rijst (ik gebruik jasmijnrijst) **
400 ml kokosmelk
4 – 5 eetlepels geraspte kokos (ongezoet) + eventueel extra
1 limoen
snufje zout

Bereiding kokosrijst

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking; vergeet niet een snufje zout toe te voegen. Gebruik je kokosmelk? Let dan zeker op het einde op dat de rijst niet aankoekt. Roer op het einde zo nu en dan goed door. Was en rasp ondertussen de limoen.
  2. Schep de geraspte kokos en de limoenrasp goed door de rijst heen. Proef en voeg eventueel extra toe. Maak het gerecht af door er wat getoaste kokos over heen te sprinkelen. Deze stap is absoluut optioneel, maar het geeft een mooi effect en een lekkere geur aan je gerecht!

** let op: de hoeveelheid water of kokosmelk is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt, controleer dit dus voordat je aan de slag gaat. Je kunt gewoon de normale hoeveelheid water aan houden die je altijd voor deze soort rijst gebruikt.

Eet smakelijk! En, waar combineer jij deze rijst mee?

 

Kokos limoen rijst

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close