Koolhydraatarme shoarmarol

koolhydraatarme shoarmarol
Deze koolhydraatarme shoarmarol combineert alles wat lekker is aan een shoarmarol, maar dan met een stuk minder koolhydraten. Bijkomend voordeel: in de rol zelf zit ook nog eens kaas! Simpel om te maken en een feestje om te eten. Deze keer hebben wij kip gebruikt voor de shoarma, maar als je liever vegetarisch eet, kun je de kip ook goed vervangen door oesterzwammen.

detail koolhydraatarme shoarmarol.

Ingrediënten Koolhydraatarme shoarmarol

Hoofdmaaltijd voor 2, lunch voor 3-4 personen

Voor de ‘wrap’
3 eieren
250 gr dikke Griekse yoghurt
100 gr geraspte kaas
optioneel: 1 theelepel gemalen komijn

Vulling
2 kleine komkommers
10 kerstomaatjes
1 kleine rode ui (of een halve grote)
2 handen fijngesneden ijsberg sla (eventueel met verse tuinkruiden)
4 kippendijen (of 400 gr oesterzwammen)
1 eetlepel shoarmakruiden (zelf gemaakt of Euroma)
snuf zout (mits jouw kruiden niet al zout bevatten)
bieslook

olie

Knoflooksaus
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel suikervrije mayonaise (let je ook op je calorie-inname, vervang de mayonaise dan door extra yoghurt)
klein teentje knoflook (geperst)
optioneel: chilisaus / Sriracha

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met een opstaande rand met bakpapier. Klop de eieren los met de yoghurt. Roer de kaas er doorheen en verdeel over de bakplaat. Bak dit 20 minuten in het midden van de oven *.
  2. Was de groente en snijd de komkommer in plakjes, de tomaatjes doormidden en de rode uien in dunne, kwart-ringen. Snipper de bieslook fijn.
  3. Snijd de kippendijen in stukjes en kruid met de shoarmakruiden en wat zout. Als de timer voor de oven op nog 5 minuten staat, kun je beginnen met het bakken van je shoarma met een eetlepel olie. Gebruik je oesterzwammen, pluk deze dan uit elkaar in reepjes en voeg de kruiden toe terwijl je aan het bakken bent.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat even 2 minuten ademen.
  5. Bestrijk je wrap met knoflook saus en verdeel de overige vulling er overheen. Top eventueel af met chilisaus of Sriracha. Rol voorzichtig op tot een shoarmarol!

* Je kunt het ook bakken in een koekenpan, mocht je geen oven hebben. Je krijgt dan wel meer een ronde wrap, die moeilijker te rollen is. Bak de wrap op lage temperatuur, met een klein beetje olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *