Met het koolhydraatarm brood van de Foodsisters kun je wel genieten van een sneetje brood, zonder alle koolhydraten die daar normaal bij komen kijken. Dit brood bevat slechts 11 gram koolhydraten per snee.
Koolhydraatarm brood
Toen de Foodsisters aan mij vroegen of ik hun kookboek ‘Foodsisters – in 8 weken slank‘ wilde reviewen, mocht ik ook een recept van hun delen. Hoewel er genoeg lekkere recepten in staan, wist ik meteen dat ik voor een koolhydraatarm brood zou gaan. Ik weet namelijk dat veel van mijn lezers op zoek zijn naar recepten voor brood met minder koolhydraten. Elke snee bevat 11 gram koolhydraten, mits je het brood in 18 plakken hebt gesneden!
Dit brood vult goed, dus schrik niet van de kleine plakjes. Twee sneetjes is genoeg voor een lunch. Zelf vind ik het erg lekker met ‘smashed’ avocado, hummus of kruidenboter.
Het brood blijft goed gekoeld 7 dagen goed. In de vriezer blijft het veel langer goed. Ik snijd het brood in plakjes en vries een paar plakken samen in een pakketje in.
Waardoor kan ik de gist vervangen ? Ik ben intolerant voor gist
Hi Ingrid, zelf heb ik geen ervaring met dit brood maken zonder gist, maar ik zou het proberen met bakpoeder.
Dit is een totaal ongeschikt recept voor hen die middels een khd arm eetpatroon willen afvalen.
Hi Andrea, dit is niet mijn recept maar van de Foodsisters. Janneke is een diëtist die zich heeft gespecialiseerd in het afvallen doormiddel van een dieet dat laag in koolhydraten is. Dit brood is onderdeel van dat dieet.
Het is natuurlijk aan iedereen zelf om te bepalen wat zij willen van een dieet en welke resultaten ze daaruit willen halen of welke doelen ze daaraan willen stellen. Ik zie zelf geen reden gezien de ingrediënten, het aantal koolhydraten in het brood en de expertise van de Foodsisters om dit recept “totaal ongeschikt” te noemen. Maar het kan natuurlijk zijn dat jij andere keuzes maakt!
Ziet er goed uit 🙂 Kan dit brood ook in de ninja foodie (eu500) worden gebakken? Wil het graag proberen voor mijn dochter ze heeft een tarwe intolerantie.
Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar ik denk het wel. Het verschil zit hem namelijk alleen in de ingredienten en niet in het “bak” gedeelte.