Koolhydraatarm Kerstmenu – lekker voor iedereen

Deel met vrienden en familie

Speciaal dit jaar hebben we een koolhydraatarm Kerstmenu, met gerechten die voor iedereen lekker zijn, ook voor diegene die minder koolhydraten willen of kunnen eten.

Laat mij vooropstellen dat van mij niemand koolhydraatarm hoeft te eten met Kerst, tenzij je arts of diëtist dit natuurlijk voorschrijft. Zelf vond ik het gewoon een leuke uitdaging om te kijken of het mogelijk is om een Kerstmenu samen te stellen dat koolhydraatarm, maar toch ook feestelijk en lekker is. Volgens mij is dat prima gelukt!

Koolhydraatarm kerstmenu

Borrelhapje – Gebakken camembert
Koolhydraatarm Voorgerecht – Carpaccio
Koolhydraatarm Hoofdgerecht – Kalkoen met heerlijke bijgerechten
Koolhydraatarm Dessert – Koolhydraatarme chocolademousse

Borrelhapje: Gebakken camembert

Gebakken camembert uit de oven
Gebakken camembert is fantastisch, wie is er nou niet gek op gesmolten kaas? In plaats van brood of bread sticks, dippen we nu met reepjes paprika en balletjes gehakt (!). Lekker aan het eind van de middag op de borrelplank.

Voorgerecht Carpaccio

Gele courgette carpaccio
Heerlijk klassiek en gewoon koolhydraatarm. Let wel op dat je sausjes geen suiker bevatten. Zelf ga ik graag voor de vegetarische versie met courgette, maar de klassieker met vlees is natuurlijk ook geen straf! Geen fan van carpaccio? Een romige paddenstoelen of uiensoep doet het ook altijd erg goed tijdens de feestdagen.

Hoofdgerecht Kalkoen

Kalkoen recept
Kalkoen! Dat maakt voor mij toch wel echt een Kerstmenu, maar het is ook vaak het gerecht dat de meeste stress meebrengt. Met de juiste voorbereiding kun je makkelijk een heerlijke en sappige kalkoen maken. Dit recept bevat wel suiker en honing, maar schrik hier niet van. Het recept is nog steeds koolhydraatarm. Vier eetlepels suiker vallen natuurlijk in het niet op een kalkoen van 3-4 kilo. Zelfs als je meerekent dat het karkas ruim 1 kilo weegt, is dit nog steeds maar 4 eetlepels op 2 kilo vlees.

Voelt het toch niet goed? Laat het dan gerust weg, je krijgt een minder knapperig korstje.

Heerlijke koolhydraatarme bijgerechten zijn bijvoorbeeld pittige spruitjes en bloemkool- of pastinaakpuree.

Chocolademousse

Vegan chocolademousse zonder kokos Koolhydraatarm Kerstmenu
En dan niet zomaar eentje, maar dit recept voor vegan chocolademousse. Zorg dat je goede chocolade gebruikt die suikervrij is of heel weinig suiker bevat. De chocolademousse is zo al ontzettend lekker, maar je kunt natuurlijk ook nog allerlei lekkers toevoegen, die de mousse nog steeds laag in koolhydraten houdt. Denk bijvoorbeeld aan een snufje zout, chiliflakes of wat rasp van de schil van een sinaasappel.

Liever iets simpelers? Een goede espresso met een stukje pure chocolade doet het ook altijd erg goed.

Koolhydraatarm Kerstmenu

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close