Koolhydraatarm weekmenu om mee af te vallen

Deel met vrienden en familie

Deze keer een compleet koolhydraatarm weekmenu om mee af te vallen, voor iedereen die wat kilootjes kwijt wilt met behulp van een koolhydraatarm dieet.

Hoewel de link tussen afvallen en koolhydraatarm eten snel gelegd wordt, zijn niet alle recepten direct laag in calorieën. Om af te vallen moet je minder calorieën binnen krijgen dan je verbrandt.

Om je daar een handje mee te helpen, hebben we een koolhydraatarm weekmenu samengesteld voor jullie. Alle recepten in dit weekmenu zijn koolhydraatarm, laag in calorieën en snel te maken. Uiteraard zijn ze ook lekker, maar dat hoeven we inmiddels niet meer te zeggen, toch?

We hebben ons best gedaan om het een afwisselend menu te maken, zodat je van alles wat binnen krijgt deze week. Let er op dat je ook de rest van dag goed op je voeding let en gezond eet! Uiteraard kun je dagen met elkaar omwisselen.

Koolhydraatarm weekmenu om mee af te vallen

Maandag: Gado Gado
Vegan gado gado
Gado Gado is het ideale recept om de week mee te beginnen. Snel om te maken en ontzettend gezond. Eet lekker veel groente! De meeste calorieën zitten in de pindasaus, dus eet niet een heel pannetje saus op 😉 Laat de cassave chips en rijst deze week links liggen.

Hier vind je het recept voor Gado Gado en voor zelfgemaakte pindasaus

Dinsdag: Goed gevulde omelet
Maaltijd omelet met paddestoelen

Deze goed gevulde omelet met paddenstoelen en spinazie is mijn go-to recept als ik snel een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel wil hebben. Deze versie is vegetarisch. Liever toch wat vlees? Ga dan voor rul gebakken rundergehakt en houd je in  met de kaas.

Hier vind je het recept voor de goed gevulde omelet

Woensdag: Koolhydraatarme paella met garnalen
Koolhydraatarme paella recept

Waan je even in Spanje met dit zonnige recept. Doordat we de rijst vervangen door bloemkool krijg je naast minder koolhydraten ook nog eens meer groente binnen. Win-win!

Hier vind je het recept voor koolhydraatarme paella met garnalen

Donderdag: Thaise groene curry
Thaise groene curry met garnalen

Wanneer je wilt afvallen kun je nog steeds heel erg lekker en smaakvol eten. Kruiden bevatten immers zelden calorieën en geven wel heel veel smaak. In plaats van garnalen kun je ook reepjes kip of kalkoen gebruiken.

Hier vind je het recept voor Thaise groene curry

Vrijdag: Hartige courgette pannenkoekjes met vis
Koolhydraatarme courgette pannenkoekjes glutenvrij

Dit recept is altijd een feestje om te eten. Door de pannenkoekjes op te stapelen ziet het er ook gelijk feestelijk uit. Maak een snel knoflooksausje van yoghurt en knoflook en bak er een stukje witvis bij. Zelf kruid ik die altijd met vadouvan kruiden, maar gebruik gerust de kruiden die je zelf lekker vindt.

Hier vind je het recept voor hartige courgette pannenkoekjes

Zaterdag: Boerenomelet met chorizo en asperge
Boerenomelet met chorizo en asperges

De combinatie van de kruiden uit de chorizo en een beetje vadouvan geven dit gerecht niet alleen een lekkere smaak, maar ook nog eens een mooie gouden gloed, een beetje zoals de ondergaande zon.

Hier vind je het recept voor boerenomelet met chorizo en asperge

Zondag: Courgette pasta pesto met kip
koolhydraatarme pasta pesto kip 4

Pasta Pesto, maar dan anders. Liever geen kip? Ga dan voor een stuk witvis of zalm. Helemaal weglaten maakt het recept wel heel erg mager en dan zul je geheid veel honger krijgen (en verhoog je de kans dat je je vergrijpt aan iets wat je eigenlijk niet wilde eten).

Hier vind je het recept voor Courgette pasta pesto met kip

koolhydraatarm weekmenu om mee af te vallen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close