Heerlijke gegrilde koolhydraatarme aubergine rolletjes, gevuld met spinazie en tonijn. Cream cheese maakt het smeuïg en een vleugje citroenrasp geeft het net de frisheid die het nodig heeft. Deze manier van bereiden wordt in het Italiaans ook wel rollantini genoemd. Mocht je fan van Melanzane alla Parmigiani zijn, dan ga je dit gerecht ook zeker geweldig vinden!
Mocht je niet zo van de cream cheese houden, dan kun je het ook vervangen door ricotta, hüttenkäse of Boursin.
Ook als je niet koolhydraatarm eet, is dit een heerlijk Italiaans gerecht. Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten, probeer dan ook eens:
- Koolhydraatarme lasagne met courgette en gehakt
- Koolhydraatarme Griekse traybake
- en Koolhydraatarme courgette-ravioli uit de oven
of een van onze andere koolhydraatarme recepten of zelfs weekmenu’s.
Koolhydraatarme aubergine rolletjes met gegrilde aubergine
Dit recept lijkt misschien wat meer werk dan het gemiddelde recept. Je bent dan ook niet in 30 minuten klaar. Zo moet je de aubergine plakjes grillen, voordat ze de oven in gaan. Als je dit niet doet kun je de aubergine namelijk niet genoeg buigen om de ronde vorm van het rolletje te krijgen. Gelukkig geeft het grillen naast de benodigde flexibiliteit ook een heerlijke smaak aan de aubergine. Dubbel de moeite waard dus!
Zelf gebruik ik in de winter mijn grillpan van Creuset (deze), maar je kunt ook heel goed een contactgrill of een BBQ gebruiken. Zelf grill ik altijd wat extra plakjes, die snoep ik dan gewoon tijdens het bereiden op, jummie!
Pin deze Koolhydraatarme aubergine rolletjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.