Koolhydraatarme aubergine rolletjes met spinazie en tonijn

Heerlijke gegrilde koolhydraatarme aubergine rolletjes, gevuld met spinazie en tonijn. Cream cheese maakt het smeuïg en een vleugje citroenrasp geeft het net de frisheid die het nodig heeft. Deze manier van bereiden wordt in het Italiaans ook wel rollantini genoemd. Mocht je fan van Melanzane alla Parmigiani zijn, dan ga je dit gerecht ook zeker geweldig vinden!

Mocht je niet zo van de cream cheese houden, dan kun je het ook vervangen door ricotta, hüttenkäse of Boursin.

Ook als je niet koolhydraatarm eet, is dit een heerlijk Italiaans gerecht. Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten, probeer dan ook eens:

of een van onze andere koolhydraatarme recepten of zelfs weekmenu’s.

Koolhydraatarme aubergine rolletjes met gegrilde aubergine
Dit recept lijkt misschien wat meer werk dan het gemiddelde recept. Je bent dan ook niet in 30 minuten klaar. Zo moet je de aubergine plakjes grillen, voordat ze de oven in gaan. Als je dit niet doet kun je de aubergine namelijk niet genoeg buigen om de ronde vorm van het rolletje te krijgen. Gelukkig geeft het grillen naast de benodigde flexibiliteit ook een heerlijke smaak aan de aubergine. Dubbel de moeite waard dus!

Zelf gebruik ik in de winter mijn grillpan van Creuset (deze), maar je kunt ook heel goed een contactgrill of een BBQ gebruiken. Zelf grill ik altijd wat extra plakjes, die snoep ik dan gewoon tijdens het bereiden op, jummie!

Koolhydraatarme aubergine rolletjes met spinazie en tonijn

Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Grill, grillpan of BBQ

Ingrediënten

  • 1-2 aubergines
  • 400 gr spinazie (vers)
  • 1 blikje tonijn
  • 150 gr cream cheese
  • 1 pakje tomaten frito
  • 2 handjes geraspte kaas
  • verse peterselie (optioneel)
  • zout, peper en olijfolie
  • chilipoeder (optioneel)
  • 1 kleine citroen (of halve grote)

Instructies

Aubergines voorbereiden

  • Snijd de aubergines in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi eventueel met wat zout om het vocht eruit te trekken, na een paar minuten kun je dit er zo af deppen. Deze stap is optioneel, maar zorgt er wel voor dat het straks makkelijker grilt.
  • Smeer de plakjes licht in met wat olie en gril de plakken aubergine. Leg opzij om af te koelen.

Rolletjes maken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bedek je ovenschaal met een dun laagje tomaten frito.
  • Bak of wok de spinazie in batches, tot deze slinkt. Laat even afkoelen en plaats vervolgens in een kaasdoek of schone theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit; goed je best doen!
  • Giet het vocht van de tonijn af en meng de tonijn met de cream cheese, spinazie en de rasp van de schil van je citroen. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat chilipoeder.
  • Neem een plakje aubergine, schep hier wat spinazie-tonijn-vulling op en rol op. Plaats in je ovenschaal. Ga zo door, tot al je aubergine of vulling op is.
  • Voeg extra tomaten frito toe om de aubergine rolletjes heen. Bestrooi met wat geraspte kaas.
  • Bak de aubergine rolletjes 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • Maak eventueel af met wat verse peterselie.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Mediterranean
Trefwoord: koolhydraatarm, oven, vis

Pin deze Koolhydraatarme aubergine rolletjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme Aubergine rolletjes

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close