Koolhydraatarme bagels van bloemkool

Deel met vrienden en familie

Koolhydraatarme bagels van bloemkool zijn dé oplossing voor als je wel zin hebt in bagels, maar niet in de koolhydraten of gluten die bij een normale bagel komen kijken. Besmeer ze met je favoriete cream cheese of wat voor topping jij het lekkerst vindt op een bagel!

bloemkool bagel met cream cheese

Zonder de topping bevat dit recept slechts 3 ingrediënten! Hoewel het dus voornamelijk bestaat uit bloemkool en kaas, smaakt het resultaat niet zo. Eerlijk is eerlijk, in een blinde test haal je er zeker uit dat dit geen gewone bagel is, maar ik zou niet durven zeggen dat je proeft dat er bloemkool in zit. Ze hebben een heerlijke structuur.

Deze bagels zijn glutenvrij en koolhydraatarm. Ze bevatten ongeveer 4 gram koolhydraten per stuk. Ik advies je echter, als de exacte hoeveelheid belangrijk voor je is, dit zelf te berekenen, zodat je weet hoeveel je binnen krijgt. Het kan nogal verschillen, afhankelijk van welk soort kaas je gebruikt, hoe groot je je bagels maakt, etcetera.

Koolhydraatarme bagel met bloemkool

Gek op bloemkool?
Ben jij ook gek op bloemkool (zeker als je minder koolhydraten wilt eten is het een ideale groente), probeer dan ook eens deze recepten:

Ingrediënten Koolhydraatarme bagels van bloemkool

voor 6 tot 8 bagels

1 bloemkool (rond de 600-700 gr)
120 gr geraspte kaas (ik ging voor Cheddar kaas)
1 ei
optioneel: zaadjes als topping (ik mixte mijn eigen everything bagel mix)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en vermaal deze tot bloemkoolrijst (lees hier meer tips als dit je eerste keer is). Schep in een kom en bedek deze met magnetronfolie.
  3. Plaats in de magnetron voor 2,5 minuut op 1000 Watt. Schep op een schone theedoek en zodra het afgekoeld genoeg is om aan te raken, wring je er zoveel mogelijk vocht uit. Wring iedere keer toch nog even als je denkt dat je klaar bent.
  4. Meng dit in een kom met de geraspte kaas en een losgeklopt ei. Zout toevoegen is niet nodig, daar zorgt de kaas al voor.
  5. Rol het ‘deeg’ in 6 tot 8 gelijke bollen. Maak hier een gat in en duw plat op de bakplaat, zodat je een bagel vorm hebt.
  6. Plaats in het midden van de oven en bak voor 22-25 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen op een rek, voordat je ze open snijdt.
  7. Net als bij een gewone bagel vind ik het heerlijk om ze na het open snijden nog even te toasten in een droge koekenpan, voordat ik ze royaal besmeer met cream cheese!

Pin deze Koolhydraatarme bagels van bloemkool!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme bagels

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close