Koolhydraatarme Big Mac Pizza’s: dat zijn vast drie dingen die je niet bij elkaar verwacht, of wel? Ik snap dat je vol met vragen zit. Hoe maak je nou van een Big Mac een pizza? Of: een Big Mac kan toch helemaal niet koolhydraatarm zijn? Is dit nou wel een goed idee? Het antwoord op die laatste vraag is: jazeker en ook de andere vragen zal ik in deze post beantwoorden.
Koolhydraatarme Big Mac Pizza’s
Het idee van de Big Mac Pizza heb ik niet zelf bedacht, maar heb ik uit het kookboek van de kookmutsjes. De bodem heb ik vervangen door een koolhydraatarme pizzabodem op basis van amandelmeel en mozzarella. Voor de saus gebruik ik mijn zelfgemaakte Big Mac saus die ik al eerder gebruikte voor mijn Koolhydraatarme Big Mac Salade.
Hoewel ik mij qua smaak door de iconische burger van de McDonald’s heb laten inspireren, hebben zij niets met dit recept te maken.
Suikervrije tips:
Sommige suikervrije mayonaises uit de supermarkt, vooral de Belgische/Franse varianten, kunnen wat aan de zure kant zijn. Proef daarom eerst goed, voordat je mosterd toevoegt. Dikke kans namelijk dat er al mosterd in zit.
Elke suikervervanger heeft een andere zoetheid. Voor dit recept heb ik zelf erythritol gebruikt (dat heeft de minste bijsmaak), maar vloeibare stevia druppels kunnen ook (hier heb je heel weinig van nodig!).
Pin deze Big Mac Pizza’s!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Leuk recept, de hoeveelheid amandelmeel staat er niet bij, hoeveel is het?
Nou zeg, dat is onhandig van me! 50 gram.