Koolhydraatarme Big Mac salade

koolhydraatarme BIG MAC salade
Trek in een Big Mac, maar niet in de suikers en koolhydraten? Dan is dit recept voor een koolhydraatarme Big Mac salade de oplossing voor jou! Niet alleen grappig of een gimmick, maar ook gewoon echt lekker.

Een tijd geleden zag ik op Facebook een recept voor een Big Mac ovenschotel voorbij komen. Mijn eerste gedachtes waren niet direct positief: hadden ze nou van Big Mac’s een ovenschotel gemaakt? Waarom zou je dat doen? De nieuwsgierigheid nam de overhand en ik besloot het recept op te zoeken. Gelukkig was het een recept geïnspireerd op de Big Mac en niet een recept met Big Mac’s.

Dat bracht mij op het idee om een gezondere saladeversie van de Big Mac te maken. Deze Big Mac is koolhydraatarm, glutenvrij en past zelfs in een Keto dieet. Hoewel het eigenlijk als grap begon, kwam ik er tijdens het experimenteren met het recept achter dat het eigenlijk ontzettend lekker is!

Ingrediënten koolhydraatarme Big Mac salade

voor twee personen

Koolhydraatarme Big Mac Saus

4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel azijn (witte- of rijstazijn)
4 plakjes augurk
0.25 rode ui
1 à 2 theelepels suiker(vervanger)
1 à 2 theelepels mosterd
0.25 theelepel paprikapoeder

De Big Mac “burger”
125 gr rundergehakt
snuf zout en peper
olie om in te bakken

Overig:
cheddar kaas
ijsbergsla
plakjes augurk

Bereiding

  1. We beginnen met de saus, zodat de smaken goed kunnen intrekken, terwijl we verder gaan met de rest.
    Snijd de augurkjes en de rode ui zo fijn mogelijk. Meng goed met de overige ingrediënten voor de koolhydraatarme Big Mac saus. Voor de hoeveelheid mosterd en suiker(vervanger) lees de tips hieronder.
  2. Bak het gehakt in wat olie met een snuf zout en een klein beetje peper rul in een pan op hoog vuur.
  3. Snijd de sla fijn, laat de plakjes augurk uitlekken en rasp de cheddar.
  4. Bouw de salade op, ik ging voor de zelfde volgorde als op de burger: sla > kaas > gehakt > saus > augurk.


Tips koolhydraatarme Big Mac Saus:

Sommige suikervrije mayonaises uit de supermarkt, vooral de Belgische/Franse varianten, kunnen wat aan de zure kant zijn. Proef daarom eerst goed voordat je mosterd toevoegt. Dikke kans namelijk dat er al mosterd in zit.
Niet-suikervrije mayonaise kan daarentegen weer aan de zoete kant zijn, dus daar geldt eerst proeven voordat je suiker(vervanger) toevoegt.

Tips voor meenemen:
Wil je de salade meenemen? Laat dan het gehakt goed afkoelen, voordat je salade samenstelt. Ander wordt je sla slap en heb je grote kans dat het gaat condenseren en dat is zonde.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *