Koolhydraatarme courgette-ravioli uit de oven

Deel met vrienden en familie

Koolhydraatarme courgette-ravioli uit de oven: ook als je niet op je koolhydraten let een heerlijke ovenschotel, met lekker veel groente. Zoals je op de foto ziet maak ik gebruik van gele courgette. Dit past natuurlijk heel goed bij de kleur van pasta, maar met groene courgette smaakt het net zo lekker.

Vind je dit recept lekker, probeer dan ook eens onze andere recepten met courgette

Koolhydraatarme Courgette Ravioli

Bereiding Courgette ravioli

100 gr spinazie
500 gr tomatensaus
2 courgettea
400 gr cottage cheese/ hüttekase
100 gr gerookte zalm fijn gesneden (optioneel)
rasp van de schil van een halve citroen
peper
bosje basilicum
geraspte kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Snijd de spinazie grof en leg deze op de bodem van je ovenschaal. Schenk hier de tomatensaus overheen.
  3. Snijd met een mandoline, kaasschaaf of dunschiller dunne plakken van de courgette. Mocht je extra tijd hebben, dan kun je ze bestrooien met wat zout en na een kwartiertje droog deppen met een stuk keukenrol. Gebruik de kern met de zaadlijsten van de courgette niet, die zijn te vochtig voor dit gerecht.
  4. Snijd de helft van de basilicum fijn en meng dit samen met de cottage cheese, citroenrasp een een flinke hoeveelheid vers gemalen peper. Voeg eventueel reepjes zalm toe. Roer goed door.
  5. Leg vier plakjes in een kruis op elkaar. Plaats hierop een flinke schep van de vulling en vouw dicht.
    kha ravioli vouwen 1 kha ravioli vouwen 2 kha ravioli vouwen 3
  6. Plaats deze ravioli pakketjes in je ovenschaal op je saus. Besprenkel royaal met geraspte kaas en plaats voor 20 minuten in de oven.
  7. Bestrooi met de overgebleven blaadjes basilicum en serveer!

Pin deze Koolhydraatarme Courgette Ravioli

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.Koolhydraatarme Courgette Ravioli Pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close