Koolhydraatarme ei-muffins met spinazie en tomaat

Deel met vrienden en familie

Deze koolhydraatarme ei-muffins met spinazie, tomaat en mozzarella zijn een heerlijke hartige snack. Makkelijk om te maken en nog makkelijker om mee te nemen. Deze muffins passen, zoals de titel al doet vermoeden, perfect in een koolhydraatarm dieet, maar zijn voor iedereen heel erg lekker.

Koolhydraatarm ontbijt, maar ook de perfecte snack

Je kunt met ei-muffins heel makkelijk variëren qua vulling, maar wij zijn ontzettend fan van de combinatie spinazie en tomaat. Paprika en chorizo is ook heel lekker en met mais zit je altijd wel goed! Wanneer goed bewaard, bijvoorbeeld in een luchtdichte doos in de koelkast, kun je de ei-muffins ongeveer drie dagen bewaren. Ideaal dus om van tevoren te maken. Lekker als ontbijt, leuk voor bij een borrel, makkelijk om mee te nemen! En natuurlijk leuk met Pasen.

ei muffins als koolhydraatarme snack

Natte bedoening

Wanneer je in een bakgerecht met spinazie werkt, kan dit een natte bedoening worden. Spinazie bevat heel veel vocht, en dat is bij een ei-muffin niet echt gewenst. Gelukkig is het simpel op te lossen door of de spinazie kort te bakken, of te blancheren, om daarna het vocht eruit te knijpen met je handen. Het zal je verbazen hoeveel vocht eruit komt.

Koolhydraatarme hartige muffins

Aangekoekte ei-muffins

De muffins willen nog wel eens aankoeken. Dit kan twee oorzaken hebben:

  1. Je hebt je muffinvorm niet goed genoeg ingevet, of
  2. Je muffinvorm is te oud of van een te lage kwaliteit.

Je snapt wel dat dit heel simpel om te lossen is door beter in te vetten en eventueel een nieuwe muffinvorm te kopen. Zelf heb ik net een nieuwe aangeschaft bij Oldenhof en die werkt echt ideaal.

Koolhydraatarme ei-muffins met spinazie tomaat en mozzarella

Deze koolhydraatarme ei-muffins met spinazie, tomaat en mozzarella zijn een heerlijke hartige snack. Makkelijk om te maken en nog makkelijker om mee te nemen. Deze muffins passen, zoals de titel al doet vermoeden, perfect in een koolhydraatarm dieet, maar zijn voor iedereen heel erg lekker.
Porties 9 muffins
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • 1 muffinvorm
  • 1 koekenpan of gewone pan

Ingrediënten

Instructies

  • Vet je muffinvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Bak de spinazie kort in een koekenpan, of blancheer deze. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en knip eventueel fijner met een schaar.
  • Snijd de tomaatjes doormidden.
  • Kluts de eieren los met een vork en meng de spinazie, tomaatjes en mozzarella er doorheen. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Verdeel over de muffinvorm. Ik haal er meestal 9 ei-muffins uit. Vul niet hoger dan driekwart, anders stroomt het tijdens het bakken over.
  • Bak in het midden van de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn, zo'n 20 tot 30 minuten, afhankelijk van je oven.
Auteur: Mariska
Gang: Appetizer, Breakfast, brunch, hapje, Snack
Keuken: Westers
Trefwoord: eieren, koolhydraatarm, muffin, spinazie

Pin deze Koolhydraatarme ei-muffins!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme eimuffins met spinazie en tomaat

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close