Deze koolhydraatarme ei-muffins met spinazie, tomaat en mozzarella zijn een heerlijke hartige snack. Makkelijk om te maken en nog makkelijker om mee te nemen. Deze muffins passen, zoals de titel al doet vermoeden, perfect in een koolhydraatarm dieet, maar zijn voor iedereen heel erg lekker.
Koolhydraatarm ontbijt, maar ook de perfecte snack
Je kunt met ei-muffins heel makkelijk variëren qua vulling, maar wij zijn ontzettend fan van de combinatie spinazie en tomaat. Paprika en chorizo is ook heel lekker en met mais zit je altijd wel goed! Wanneer goed bewaard, bijvoorbeeld in een luchtdichte doos in de koelkast, kun je de ei-muffins ongeveer drie dagen bewaren. Ideaal dus om van tevoren te maken. Lekker als ontbijt, leuk voor bij een borrel, makkelijk om mee te nemen! En natuurlijk leuk met Pasen.
Natte bedoening
Wanneer je in een bakgerecht met spinazie werkt, kan dit een natte bedoening worden. Spinazie bevat heel veel vocht, en dat is bij een ei-muffin niet echt gewenst. Gelukkig is het simpel op te lossen door of de spinazie kort te bakken, of te blancheren, om daarna het vocht eruit te knijpen met je handen. Het zal je verbazen hoeveel vocht eruit komt.
Aangekoekte ei-muffins
De muffins willen nog wel eens aankoeken. Dit kan twee oorzaken hebben:
- Je hebt je muffinvorm niet goed genoeg ingevet, of
- Je muffinvorm is te oud of van een te lage kwaliteit.
Je snapt wel dat dit heel simpel om te lossen is door beter in te vetten en eventueel een nieuwe muffinvorm te kopen. Zelf heb ik net een nieuwe aangeschaft bij Oldenhof en die werkt echt ideaal.
Pin deze Koolhydraatarme ei-muffins!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.