Koolhydraatarme Flammkuchen (keto!)

Koolhydraatarme flammkuchen is de oude bekende pizza uit de Elzas, maar dan in een nieuw jasje. Knapperige bodem, laagje crème fraîche, spekjes en hier en daar een stukje rode ui. Geniet van deze wintersport klassieker, zonder de koolhydraten.
Misschien onnodig om te zeggen, maar een flammkuchen is (koolhydraatarm of niet) geen volwaardige maaltijd. Combineer de flammkuchen lekker met wat groenten of een salade!

Eet jij vaker koolhydraatarm? Dan hebben wij nog veel meer heerlijke koolhydraatarme recepten voor je:

Koolhydraatarme Flammkuche

Ingrediënten Koolhydraatarme Flammkuchen

100 gr geraspte mozzarella
1 eetlepel cream cheese
1 ei
50 gr amandelmeel
snuf zout

crème fraîche
0.5 rode ui
100 gr biologische spekjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Plaats de geraspte mozzarella in een magnetron bestendige schaal en smelt deze. Het is heel erg afhankelijk van je magnetron hoe lang dit moet, dus begin kort met 10 seconden en kijk dan verder.
  3. Schep de cream cheese bij de gesmolten kaas en roer goed door. Roer het ei, met een snufje zout, door het amandel meel en meng dit door de gesmolten kaas. Nadat je het geroerd hebt, kun je het bij elkaar kneden. Het kan nog een beetje plakkerig zijn.
  4. Spreid het deeg uit over een met bakpapier bedekte bakplaat. Dit gaat het makkelijkste als je je vingertoppen een beetje nat maakt, dan plakt het minder. Bak dit 15 minuten, totdat het goudbruin is. Laat je koolhydraatarme flammkuchen afkoelen, ongeveer 20 minuten. **
  5. Snijd je rode ui in kwart ringen. Smeer een laag crème fraîche over de bodem en besprenkel deze met de rode ui en spekjes.
  6. Bak de flammkuchen nog 10 minuten in de oven af.

Eet smakelijk!

** Dat tussendoor afkoelen kan wat irritant zijn. Je moet niet alleen wachten, de twijfel is dan ook nog: laat ik de oven aan? Of zet ik die uit en moet ik die daarna weer helemaal opwarmen. Als je vaker flammkuchen (of andere koolhydraatarme pizza’s) wilt gaan maken, kan het handig zijn om wat bodems te bakken en deze vervolgens in te vriezen. Ze blijven 2-3 maanden goed in de vriezer.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close