Koolhydraatarme Griekse traybake

Deel met vrienden en familie

Deze Koolhydraatarme Griekse traybake is belachelijk simpel te maken. Groenten grof snijden, kruidenolie erover en zo met de kip erbij de oven in. Weinig werk en weinig afwas, ideaal voor doordeweeks. En stiekem ook heel lekker als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarm recept!

Wat is een traybake?

Een traybake is een gerecht dat, op wat snijwerk na, volledig in de oven op een plaat wordt bereid. Ze zijn over het algemeen kinderlijk eenvoudig om te maken en snel klaar. Zeker als je daarbij optelt dat de oven het meeste werk doet. Je zou het bijna een overschotel kunnen noemen, maar die hebben over het algemeen meer saus!

Koolhydraatarme Griekse tray bake

Deze Griekse traybake is koolhydraatarm, maar voeg gerust een stuk ciabatta of rijst toe als je liever wel koolhydraten bij deze maaltijd binnen krijgt. Ben je wel echt op zoek naar koolhydraatarme recepten? Dan hebben wij er hier nog veel meer van!

Ingrediënten Koolhydraatarme Griekse traybake

ongeveer 4 porties

1 courgette
2 paprika’s
1 aubergine
240 gr zwarte (Griekse) olijven

2 tenen knoflook (fijn gehakt)
4 takjes tijm (alleen de blaadjes)
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel zout
1 theelepel peper
(optioneel) 1 theelepel cayennepeper
2-3 eetlepels olijfolie

4 kippendijen
150 gr feta (dit is het dubbele van wat je op de foto ziet, ik kwam zelf wat te kort!)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de groenten en dep ze droog. Snijd de courgette in de lengte doormidden en dan de twee plakken weer in de lengte doormidden. Snijd deze nu in plakjes van ongeveer 1,5 cm. Verwijder de kroon van en de zaadjes uit de paprika en snijd ook grof is stukken, ongeveer 12 stukken per paprika. Snijd ook de aubergine grof in stukken.
  3. Meng alles door elkaar op een bakplaat, ‘tray’ dus, of in een braadslee, samen met de olijven.
  4. Meng in een kommetje de kruiden (knoflook, paprikapoeder, tijm, oregano, zout, peper en eventueel cayennepeper) met de olijfolie goed door elkaar. Giet dit over je groenten heen en meng goed door. Ik doe dit zelf met mijn handen, maar je kunt natuurlijk ook lepels gebruiken.
  5. Plaats de kippendijen bovenop de groenten en plaats voor 25 minuten in de oven. Na 20 minuten kruimel je nog even de feta er overheen, zodat deze de laatste vijf minuten mee kan warmen.

Eet smakelijk! En, kende jij de term ‘traybake’ al?

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Gwendolyn Van de Winckel says:

    Heerlijk! Ik heb er nog rode ui en tomaat bij gedaan, de plaat was helemaal leeg 😋.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close