Koolhydraatarme jalapeño poppers uit de oven

Deel met vrienden en familie

Koolhydraatarme jalapeño poppers uit de oven zijn heerlijke romige snacks met een lekkere bite. Lekker hartig en heel eenvoudig te maken. Perfect als snack of als onderdeel van een koolhydraatarme borrelplank.

Koolhydraatarme jalapeño poppers uit de oven

Normaal gesproken worden jalapeño poppers niet alleen gepaneerd, ze worden meestal ook gefrituurd. Heel lekker natuurlijk, maar niet super gezond. Met dit recept voor koolhydraatarme jalapeño poppers heb je dus dubbel prijs. Zijn niet alleen koolhydraatarm, je kunt ze ook gewoon in de oven of airfryer bereiden. Win-win! Scheelt ook weer een hoop gedoe met hete olie.

Koolhydraatarme jalapeño poppers

Zijn jalapeño poppers pittig?

Jalapeño poppers kunnen pittig zijn. Hoe pittig ligt grotendeels aan de jalapeño’s zelf (naast aan wat je zelf gewend bent). De ene keer bijt je in een peper en heb je het idee dat je puntpaprika aan het eten bent, de andere keer staat je mond in vuur en vlam. Bij jalapeño’s kunt je aan de buitenkant niet zien hoe pittig ze deze keer zijn. Een goede test is om een klein stukje van het puntje af te bijten om proeven hoe pittig ze zijn, voor je begint met de bereiding.

Koolhydraatarme jalapeño poppers

Hoe maak je ze minder pittig?

Je kunt zelf een handje helpen om de scherpte eraf te halen. Er zijn twee zaken die helpen:

 • Goed schoonmaken
 • Genoeg vulling gebruiken

Goed schoonmaken betekent in dit geval niet alleen de zaadjes eruit halen, maar ook de zaadlijsten. Voorzichtig schrapen met een theelepeltje werkt vaak erg goed. Gebruik handschoenen, anders komt alles op je vingers en voor je het weet ga je met je vinger naar je oog en dat is geen pretje!

De vulling met roomkaas blust de pittigheid. Dus wees zeker niet te zuinig bij het vullen!

Koolhydraatarme jalapeño poppers uit de oven

Koolhydraatarme jalapeño poppers uit de oven zijn heerlijke romige snacks, met een lekkere bite. Lekker hartig en eenvoudig te maken. Perfect als snack of als onderdeel van een koolhydraatarme borrelplank.
Porties 12 stukes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

 • 6 stuks jalapeño (vers)
 • 200 gr roomkaas
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels geraspte kaas (neemt niet zo nauw)
 • 1 snuf zwarte peper

Instructies

 • Verwarm de oven op 200 graden Celsius, ik gebruik de hete lucht instelling. Bedek een bakplaat met bakpapier.
 • Pers een teentje knoflook uit en meng deze met de roomkaas en 2 eetlepels geraspte kaas. Breng op smaak met wat zwarte peper.
 • Snijd de jalapeño's in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Zijn de pepers erg pittig, dan kun je ook de zaadlijsten verwijderen om ze wat minder pittig te maken. Handschoenen zijn fijn om te gebruiken.
 • Vul de jalapeño's royaal met het roomkaasmengel, plaats ze op de bakplaat en besprenkel met de overige kaas. Bak ze in het midden van de oven tot de kaas kleur heeft en de jalapeño's zachter zijn, ongeveer 10 minuten.
Auteur: Mariska
Gang: Appetizer, Bijgerecht, borrel, Snack
Keuken: American
Trefwoord: jalapeno, koolhydraatarm, oven, snack

Pin deze Koolhydraatarme jalapeño poppers!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme jalapeño poppers

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close