Koolhydraatarme jalapeño poppers uit de oven zijn heerlijke romige snacks met een lekkere bite. Lekker hartig en heel eenvoudig te maken. Perfect als snack of als onderdeel van een koolhydraatarme borrelplank.
Koolhydraatarme jalapeño poppers uit de oven
Normaal gesproken worden jalapeño poppers niet alleen gepaneerd, ze worden meestal ook gefrituurd. Heel lekker natuurlijk, maar niet super gezond. Met dit recept voor koolhydraatarme jalapeño poppers heb je dus dubbel prijs. Zijn niet alleen koolhydraatarm, je kunt ze ook gewoon in de oven of airfryer bereiden. Win-win! Scheelt ook weer een hoop gedoe met hete olie.
Zijn jalapeño poppers pittig?
Jalapeño poppers kunnen pittig zijn. Hoe pittig ligt grotendeels aan de jalapeño’s zelf (naast aan wat je zelf gewend bent). De ene keer bijt je in een peper en heb je het idee dat je puntpaprika aan het eten bent, de andere keer staat je mond in vuur en vlam. Bij jalapeño’s kunt je aan de buitenkant niet zien hoe pittig ze deze keer zijn. Een goede test is om een klein stukje van het puntje af te bijten om proeven hoe pittig ze zijn, voor je begint met de bereiding.
Hoe maak je ze minder pittig?
Je kunt zelf een handje helpen om de scherpte eraf te halen. Er zijn twee zaken die helpen:
- Goed schoonmaken
- Genoeg vulling gebruiken
Goed schoonmaken betekent in dit geval niet alleen de zaadjes eruit halen, maar ook de zaadlijsten. Voorzichtig schrapen met een theelepeltje werkt vaak erg goed. Gebruik handschoenen, anders komt alles op je vingers en voor je het weet ga je met je vinger naar je oog en dat is geen pretje!
De vulling met roomkaas blust de pittigheid. Dus wees zeker niet te zuinig bij het vullen!
Pin deze Koolhydraatarme jalapeño poppers!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.