Koolhydraatarme keto appeltaart mugcake

Deel met vrienden en familie

Deze koolhydraatarme keto appeltaart mugcake heeft al het goede van appeltaart, alleen dan zonder de suikers en koolhydraten. Heerlijk warm, kruidig en binnen een paar minuten klaar.

Meestal ben ik in mijn gerechten niet zo van de suikervervangers, maar met koolhydraatarm of keto bakken ontkom je er niet aan. Na wat onderzoek stuitte ik op erythritol. Dit heeft niet alleen bijna tot geen effect op je suikerspiegel, het heeft (voor mij heel belangrijk) ook geen rare bijsmaak. Uiteraard kun je ook een andere suikervervanger gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat je meer of minder dan 20 gram nodig zult hebben. De zoetheid van verschillende suikervervangers loopt sterk uiteen, en ze zijn dus niet zomaar inwisselbaar.

Keto appeltaart mugcake

Ingrediënten keto appeltaart mugcake

2 eieren
30 gr suikervrije appelmoes
15 gr amandelmeel
15 gr kokosbloem
0.5 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
20 gr erythritol
0.5 theelepel speculaaskruiden
snufje zout

Let op, sommige soorten speculaaskruiden bevatten ook suiker. Zelf maken is heel simpel, je hoeft maar een paar kruiden bij elkaar te scheppen. Easy does it en dan heb je gelijk een voorraadje voor andere recepten!

Bereiding

  1. Klop de eieren los met de appelmoes. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door.
  2. Schep of giet in je mok. Controleer van tevoren nog even goed of hij magnetron bestendig is!
  3. Verwarm voor 1,5 tot 2,5 minuten. Hoe lang varieert sterk van magnetron tot magnetron. Begin kort, je kunt het altijd terugzetten en nog langer verwarmen. Het beslag zal bijna verdriedubbelen in omvang. Haal de mok voorzichtig uit de magnetron, grote kans dat het heel heet is geworden.
  4. Keer de mok om of lepel gewoon direct uit de mok.

Eet smakelijk!

Pin deze Keto Appeltaart Mugcake!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Keto appeltaart mugcake

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dit is top!!! Ik ga deze snel proberen. ☺️

  2. Is het echt één eetlepepel bakpoeder en ook nog één theelepel baking soda?? Ik vond het best veel, maar toch heb ik alles gedaan als het recept en de smaak was erg vies door de baking soda en bakpoeder. Volgende keer ga ik minder gebruiken om weer te proberen.

    1. Mariska Author says:

      Ik heb het recept nog eens getest en aangepast. Je hebt gelijk het klopte niet.

  3. K.A. Kerkhof-Duran says:

    Net gemaakt met de aangepaste ingrediënten en het was heel erg lekker. Bedankt!!!

  4. Op welke temperatuur moet de oven voorverwarmen? En welke sterkte van magnetron en hoe lang? Ik snap echt helemaal niets van dit recept. ☹️

    1. Mariska Author says:

      Je hebt geen oven nodig voor dit recept, alleen een magnetron. Elke magnetron is anders, dus ik zou beginnen op de hoogste stand en dan eerst 1,5 minuut en dan kijken en dan bepalen of het langer moet of dat het al klaar is.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close