Koolhydraatarme Koreaanse wraps met biefstuk

Deel met vrienden en familie

Deze koolhydraatarme Koreaanse wraps met biefstuk vormen een heerlijke, maar ook echt super snelle maaltijd, die je makkelijk in 30 minuten klaar maakt.

Koolhydraatarme Koreaanse wraps met biefstuk

Nu we vrij weinig uit eten of op reis gaan, bekeek ik de website van HelloFresh om wat inspiratie op te doen. Mijn ouders waren er net weer aan begonnen (aan HelloFresh dus) en het klonk lekker. Zo kwam ik Koreaanse wraps tegen en die spraken mij echt aan, bij Flying Foodie zijn we namelijk gek op de Koreaanse keuken. Ik besloot het recept te maken met mijn eigen twist. Mijn versie is koolhydraatarm, de marinade extra Koreaans en ik voeg radijsjes toe voor extra crunch.

Wraps met biefstuk en koreaanse kruiden

Maak het koolhydraatarm

Wraps zijn altijd een super makkelijke en snelle manier om een maaltijd te maken. Hoe doe je dat als je minder koolhydraten wilt eten? Misschien denk je dan dat je wraps voorlopig wel uit je hoofd kunt zetten. Gelukkig is dat niet zo, grofweg kun je kiezen voor de volgende 3 variaties:

Dat laatste is het meeste werk, maar wel het lekkerste. En eigenlijk valt dat reuze mee, het is net zoveel werk als het bakken van een pannenkoek en het recept bevat slechts vier ingrediënten.

Koolhydraatarme Koreaanse wraps met biefstuk

Deze koolhydraatarme Koreaanse wraps met biefstuk en crunchy rauwkost vormen een heerlijke, maar ook echt super snelle maaltijd, die je makkelijk in 30 minuten op tafel zet!
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Biefstuk en marinade

  • 200-250 gr biefstuk
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 0.5 duim gember geraspt
  • 1 theelepel gochujang zie notitie
  • 0.5 eetlepel olie

Crunchy rauwkost

  • 8 radijsjes
  • 100 gr geraspte wortel
  • 0.5 komkommer
  • 3 lente ui

Wraps & Extra's

Instructies

  • Snijd de biefstuk in reepjes en meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de biefstuk er goed doorheen, zodat alles bedekt is met marinade. Laat 15 minuten marineren.
  • Snijd de radijsjes in plakjes en de komkommer in linten. Verwarm (of bak) je wraps.
  • Bak de biefstuk, samen met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin.
  • Verdeel de crunchy rauwkorst en de biefstuk over de wraps.
  • Maak je wraps eventueel af met koriander, munt, Sriracha of andere hotsauce en serveer met een limoentje.

Notities

Elk merk gochujang is anders en ook de pittigheid verschilt. Proef dus jouw gochujang en voeg toe naar smaak. 
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion, Koreaans
Trefwoord: biefstuk, koolhydraatarm, koreaans, makkelijk, snel, wraps

Pin deze Koolhydraatarme Koreaanse wraps met biefstuk !

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme Koreaanse wraps met biefstuk

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close