Koolhydraatarme kwarkbroodjes met vijgen

kwarkbroodjes met gedroogde vijgen

Koolhydraatarme kwarkbroodjes met vijgen zijn gezond en makkelijk te maken. Met behulp van amandelmeel en gedroogde vijgen smaken ze ook nog eens super lekker. Snel de keuken in!

Normaal gesproken voeg ik nog een eetlepel boekweitmeel toe aan dit beslag. Ik dacht het nog in huis te hebben voor het bakken, maar ik kon het nergens vinden. Mijn beslag stond al helemaal klaar, dus ik probeerde het zonder. Het enige verschil is dat de broodjes iets platter worden. Dus voeg het gerust toe als je wat dikkere broodjes wilt.

Ik koos voor vijgen, want die vind ik zelf erg lekker. Je kunt voor dit recept ook ander gedroogd fruit gebruiken, denk bijvoorbeeld aan gedroogde abrikozen, perziken of cranberries.

Koolhydraatarme kwarkbroodjes met gedroogde vijgen

Je kunt voor alle soorten topping gaan op deze broodjes, maar ik vind ze zelf het lekkerste met roomkaas of gewoon een laagje roomboter.

Eet je vaker koolhydraatarm? Probeer dan ook eens onze:

Ingrediënten Koolhydraatarme kwarkbroodjes

voor zes kwarkbroodjes
175gr kwark
1 ei (rauw)
125gr amandelmeel
0.5 eetlepel bakpoeder
snufje zout
6 gedroogde vijgen

optioneel:
havervlokken voor bovenop

overige benodigdheden:
bakplaat + bakpapier en eventueel een ijsschep

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.
  3. Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.
  4. Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.
  5. Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk!

32 Comments

  • Anne schreef:

    Heerlijk met vijgen, ik maak deze kwarkbroodjes altijd met dadel (of appel) en dat is ook echt genieten. Zelf vind ik vijgen ook heel lekker en zal deze variant dus zeker eens proberen.

  • tonnie schreef:

    Vraagje….zijn de maten die je gebruikt van lepels uit de keukenla of originele maatschepjes.

  • tonnie schreef:

    hoeveel is 0.5 eetlepel bakpoeder. Ik ben de broodjes nu aan het bakken maar weet dus niet hoeveel bakpoeder het is. ik gebruik originele maatschepjes.

  • tonnie schreef:

    op mijn maatschepjes staan ML. sorry voor al m,n vragen maar ik weet het echt niet

  • Daisy schreef:

    ohh dit ziet er super lekker uit! Ga dit zeker eens proberen, zet het meteen even op mijn lijstje 🙂

  • Anita schreef:

    Hoeveel kha bevat een broodje

    • Mariska schreef:

      Wat bedoel je daar precies mee Anita? Kha, staat volgens mij voor koolhydraatarm? Bedoel je hoeveel koolhydraten er in deze broodjes zitten? Dat weet ik niet uit mijn hoofd, maar er zijn een hoop websites waar je dit kunt uitrekenen.

  • Tonnie schreef:

    Kan dit ook met Griekse yoghurt?

  • Dingina schreef:

    Wat zijn deze broodjes superlekker en simpel te maken, ik gebruikte Griekse yoghurt (en een eetlepel boekweitmeel), wel iets langer in de oven, overheerlijk met een plakje jonge kaas, mmmmmmm. Volgende keer met gedroogde abrikoos!

  • Ingrid schreef:

    Ik wil graag de broodjes bewaren zodat ik Ze kant en klaar heb voor een andere dag. Hoe kan ik ze het beste bewaren?

  • Kristel schreef:

    Hmm..ik heb een boom vol verse vijgen. Zou het lukken of zouden de broodjes te nat worden? Ik ga het testen!

    • Mariska schreef:

      Zelf heb ik geen ervaring met verse vijgen, maar je kunt natuurlijk ook zelf de vijgen goed drogen en gebruiken! Dan heb je nog langer plezier van je vijgen. Zelf zou ik lekker de broodjes bakken en beleggen met plakjes verse vijg en wat naturel roomkaas!

  • Tessa schreef:

    ik heb de kwarkbroodjes gemaakt en ik vond ze super lekker! bedankt!!

  • Ellen schreef:

    Zou ik het Amandelmeel kunnen vervangen door kokosmeel? Ik heb een notenallergie en kan dus geen amandelmeel gebruiken.

    • Mariska schreef:

      Hoi Ellen, in theorie kan dat heel goed. Alleen neemt kokosmeel veel meer vocht op dan amandelmeel, dus de verhoudingen in dit recept kloppen dan niet meer. Zelf heb ik nog niet genoeg ervaring om je advies over te geven waarvan ik weet dat het 100% klopt.

      Ik heb het een beetje uitgezocht voor je en over het algemeen wordt geadviseerd om 1/4 van gewicht van het amandelmeel te nemen als je kokosmeel gaat gebruiken. Dat zou in dit recept beteken dat je 32gr kokosmeel nodig hebt. Een andere optie is om de vochtige ingredienten x4 te doen. Aangezien dit recept 2 vochtige ingredienten bevat, zou ik beide x2 (2 eieren en 350gr kwark) doen en niet beide x4. Volg je me nog? Ben bang dat het even experimenteren wordt.

  • Monique schreef:

    Helaas blijven ze heel zacht, terwijl ik me echt aan de maten gehouden heb 😕. Moeten ze echt maar 18 minuten? Ik heb ze al iets langer gegeven, maar zonder succes. Doe ik iets fout als ze zacht blijven?

  • Annelies schreef:

    Mariska
    Je maakt lekkere dingen maar jammer dat er geen getal staat bij hoeveel kha iets bevat per 100 gram of per broodje.
    Dat zou makkelijker zijn of iets gegeten kan worden en niet te veel bevat. Alvast bedankt.

    • Mariska schreef:

      Hoi Annelies, bedankt voor het compliment. Op het moment doe ik dit nog niet, het is wel iets wat ik in overweging kan nemen voor de toekomst.
      ECHTER, is dit heel erg lastig aangezien het ook afhankelijk is van de producten die je zelf gebruikt. In dit recept namelijk het merk kwark en de grootte van je vijgen. Ik kan niet zien of jij de grootste vijgen of juist de kleinste uit het zakje gekozen hebt.

      Daarnaast is Flying Foodie geen dieetblog en ben ik geen voedingsdeskundige en kan ik er dus altijd naast zitten. Koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt zijn geen vastgestelde maatstaven. Wat voor de een koolhydraatarm is, is dat voor een andere weer net niet. Met Keto is dat natuurlijk een ander verhaal.
      Er zijn natuurlijk wel andere websites waar je de KHA mee kan uitrekenen met de producten en merken die je gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *